Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ζητώντας βοήθεια

Η ταπεινότητα είναι απαραίτητη για κάθε ηγέτη. Το να ακολουθείτε ταπεινή στάση δημιουργεί εμπιστοσύνη και δείχνει στην ομάδα σας ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε και εσείς από αυτήν.

Το να είστε ανοιχτοί στη βοήθεια επιτρέπει μεγαλύτερη συνεργασία και σύνθεση γνώσεων, οδηγώντας συχνά σε μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα άτομο μόνο του.

Ενθαρρύνει τη δημιουργική εξερεύνηση, την υγιή συζήτηση, την επίλυση προβλημάτων και τις πιο καινοτόμες αλλαγές από ό,τι θα μπορούσε να επιτύχει κάποιος που εργάζεται μόνος του για ένα αποτέλεσμα. Μέσω της συλλογικής συνέργειας μπορεί να παραχθεί υψηλότερη αξία.

Η βοήθεια ενισχύει το επιχειρηματικό πνεύμα μεταξύ των μελών της ομάδας, οδηγώντας σε υψηλότερη εργασιακή ικανοποίηση και παραγωγικότητα. Επιτρέπει στις ομάδες να αυξήσουν την τεχνογνωσία τους, καθώς εργάζονται στενότερα μαζί, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία τους.

Επιπλέον, η ανάθεση καθηκόντων ενδυναμώνει τα άτομα εντός της ομάδας, προσθέτοντας ποικιλομορφία μεταξύ του προσωπικού, ενώ απελευθερώνει το χρόνο των ηγετών, ώστε να μπορούν να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες ή να περάσουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους πελάτες ή τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Επιπλέον, δείχνει αυτογνωσία- έχετε πλήρη επίγνωση των περιορισμών σας και της ανάγκης για πολλαπλούς πόρους ή νέα σύνολα δεξιοτήτων, αν πρόκειται να πετύχει μια προσπάθεια. Και στους ανθρώπους αρέσει ένας ηγέτης που ξέρει πότε είναι καλύτερο να ζητήσει βοήθεια!

Αλλά να θυμάστε πάντα να εκφράζετε ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς εκείνους που προσφέρουν τη βοήθειά τους – αυτό θα τους παρακινήσει έντονα και θα αποτελέσει τη βάση για συνεχή συνεργατική επιτυχία με την πάροδο του χρόνου.

Στον πυρήνα του, το να ζητάτε βοήθεια σας κάνει καλύτερο ηγέτη, αφού βοηθά στη δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων που βασίζονται στην υποστήριξη και τους κοινούς θριάμβους- δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι συνεισφέρουν και αναπτύσσονται μαζί!

Πηγή: Cliff Turner

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη-Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς να μετατρέψετε τη μετριότητα σε αριστεία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ