Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

“Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να εξασφαλίσεις ένα σπουδαίο αύριο – επενδύοντας σε ένα καλό σήμερα”. Cliff Turner

Η ιστορία μου ξεκινάει με μία και μόνη αλήθεια: υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα σπουδαίο αύριο. Κι αυτός ξεκινάει από σήμερα. Ο συνεχής σχεδιασμός, τα όνειρα και οι θεωρίες χωρίς καμία δράση σήμερα δεν θα μας φέρουν ποτέ στο μέλλον που φανταζόμαστε. Πρέπει να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε το αύριο που επιθυμούμε σήμερα.

Όλα καταλήγουν στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη στιγμή και να κάνουμε κάτι τώρα που θα επηρεάσει τη ζωή μας στο μέλλον. Κάθε μικρό βήμα προς αυτόν τον στόχο μπορεί να γίνει χιονοστιβάδα, μερικές φορές πολύ πιο σημαντικό από ό,τι φανταζόμασταν!

Οι μικρές καθημερινές νίκες αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό μην αποθαρρύνεστε όταν η πρόοδος είναι αργή. Όλες οι προσπάθειες ανταμείβονται στο τέλος. Μείνετε ενθαρρυμένοι αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο για να πετύχετε τον στόχο σας- κάθε επίτευγμα σας φέρνει πιο κοντά από πριν, ακόμα κι αν δεν φαίνεται έτσι με την πρώτη ματιά.

Επιπλέον, θυμηθείτε να ζείτε τη ζωή ανάμεσα στο κυνήγι των στόχων σας. Κάθε μέρα έχει την ομορφιά και τις χαρές της που εύκολα επισκιάζονται από τα σχέδια και την παρελθοντική προσοχή στις πράξεις μας ή τα γεγονότα της ζωής μας, γι’ αυτό αφιερώστε στιγμές και απολαύστε το εδώ και τώρα σε όλο του το μεγαλείο.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε πώς θα δείτε το ταξίδι σας – με περηφάνια αναλογιζόμενοι τι έχετε πετύχει ή χτυπώντας τον εαυτό σας για πράγματα που δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχατε σχεδιάσει. Αφήστε τις αξίες και τα συναισθήματα να καθοδηγήσουν την οπτική σας, αλλά θυμηθείτε να βλέπετε την αποτυχία ως ευκαιρία και όχι ως κάτι ντροπιαστικό που συνέβη εξαιτίας σας προσωπικά – πάντα εξυπηρετεί έναν σκοπό!

Πολλοί πιστεύουν ότι η επιτυχία έγκειται αποκλειστικά στη φιλοδοξία, αλλά η καθυστερημένη ικανοποίηση και οι προσεκτικές αποφάσεις παρέχουν μακροπρόθεσμα πολύ πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο σε καταστάσεις εργασίας όσο και στη ζωή, οπότε παραμείνετε αποφασισμένοι όσο κι αν εμφανίζονται πειρασμοί στο ταξίδι προς το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Η πίεση για άμεσα αποτελέσματα είναι εμφανής, ειδικά όταν όλοι φαίνεται να προχωρούν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αλλά πάρτε θάρρος. Ο καθένας βιώνει τις περιόδους ανάπτυξης με διαφορετικό τρόπο – η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου – ο καθένας κινείται με τους δικούς του ρυθμούς. Ενώ κάποιοι τομείς μπορεί να είναι γρήγοροι, κάποιοι άλλοι απαιτούν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας, ο οποίος συνήθως φέρνει πολύ καλύτερες λύσεις ή στρατηγικές όσον αφορά τη συνολική διαδικασία αναζήτησης επιτυχίας ή επίτευξης στόχων – ο καθένας μπορεί να κάνει βήματα μέσα σε ώρες αντί για μέρες!

Τελικά, ζωτικό κομμάτι κατανόησης της εξίσωσης είναι η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να διασφαλίσουμε το μεγαλείο στο μέλλον μας. Κι αυτός αρχίζει με το να είμαστε ευλογημένοι με το μεγαλείο μέσα μας σήμερα, αντί να κατηγορούμε τους άλλους, επιτρέποντας στον εαυτό μας μια ευκαιρία να εισέλθει σε υπέροχες δυνατότητες του κόσμου.

ΠηγήCliff Turner

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη-Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς να μετατρέψετε τη μετριότητα σε αριστεία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ