Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Αν θέλετε μεγαλεία στη ζωή σας, τότε χρειάζεστε μια ομάδα πίσω σας που να είναι σταθερή, να αλλάζει τον κόσμο και να έχει πάθος για να κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα. Μαζί, μπορείτε να χτίσετε κάτι καλύτερο από ό,τι μόνοι σας.

Τα άτομα θα είναι πάντα πολύ μικρά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους μόνα τους – χρειάζεται θάρρος και συνεργασία με άλλους για να τα κάνουν πραγματικότητα. Αν λοιπόν έχετε φιλοδοξία, ψάξτε γύρω σας για εκείνους που μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας. Βρείτε ομοϊδεάτες – τα δομικά στοιχεία μιας ισχυρής συνεργασίας – και ενώστε μια αδιάσπαστη ομάδα με όραμα και σκοπό.

Το να εργάζεστε ως μέρος μιας ομάδας σημαίνει ότι όλα γίνονται εφικτά- τα άτομα έχουν δυνάμεις που οι άλλοι δεν έχουν, ενώ οι άλλοι συμπληρώνουν τις αδυναμίες των άλλων.

Επενδύστε σε ένα καλό ομαδικό ήθος και προσλάβετε πνευματικά οξυδερκή άτομα που ξέρουν πότε να μιλούν και πότε να σιωπούν – προχωρήστε πέρα από τις δεξιότητες και τα προσόντα για να καταλάβετε τι φέρνουν οι δυνητικοί συμπαίκτες σας εκτός του ρόλου τους. Επιλέξτε προσεκτικά τα μέλη της ομάδας σας – αλλά μόλις όλοι βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος, οι τεράστιες ιδέες γίνονται εφικτοί στόχοι!

Όταν πρόκειται για τη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που εργάζεται για τον ίδιο στόχο, το μέγεθος δεν έχει σημασία το κίνητρο έχει σημασία! Με τη σωστή νοοτροπία της ανιδιοτελούς συμβολής όλων όσων εμπλέκονται στο έργο ή την αποστολή και εργάζονται μαζί σαν να είναι ένα – η ομαδική εργασία μπορεί να οδηγήσει στο μεγαλείο – ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι η ομάδα σας!

Βρείτε ανθρώπους που μοιράζονται τη μεγάλη σας ιδέα: επιλέξτε με σύνεση, καλλιεργήστε την εμπιστοσύνη μεταξύ όλων -οι προκλήσεις είναι ευπρόσδεκτες- και περιμένετε να συμβούν αλλαγές γενεών, γιατί τίποτα σημαντικό δεν αλλάζει ποτέ χωρίς φανταστική ομαδική εργασία!

Πάρτε μέρος σε κάτι καταπληκτικό. Γίνετε ομαδικοί αντί για αυτοδημιούργητοι.

Πηγή: Cliff Turner

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη-Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς να μετατρέψετε τη μετριότητα σε αριστεία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ