Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Η επιτυχία απαιτεί προσπάθεια. Χρειάζεται χρόνος για να την πετύχετε. Χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα για να μετατραπεί η σκληρή δουλειά σε επιτυχία.

Η αυτοπεποίθηση είναι ζωτικής σημασίας:

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις δυνατότητές σας.

Αναγνωρίστε τα ταλέντα σας.

Εκτιμήστε τον εαυτό σας για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους που να ευθυγραμμίζονται με τα χρονικά πλαίσια που έχετε στη διάθεσή σας. Η δυναμική μπορεί να επιτευχθεί με τον καθημερινό καθορισμό εφικτών στόχων, την προσπάθεια για βελτίωση και την αναγνώριση των επιτευγμάτων όταν αυτά επιτυγχάνονται.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι οι αποτυχίες χρησιμεύουν μόνο ως τρόπος μάθησης και καθοδήγησης της βελτίωσης στον μακροπρόθεσμο στόχο. Ο καθορισμός ενός οράματος που επικεντρώνεται στην επίτευξη παρακινεί την πρόοδο προς αυτό- η διάσπασή του σε μικρότερα καθήκοντα θα κάνει την ανάπτυξη να φαίνεται πιο εφικτή.

Προσέξτε τις συναισθηματικές αντιδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας- αμφισβητήστε τις αντικαθιστώντας τις αρνητικές σκέψεις με θετικές ιδέες για το πόσο όμορφη φαίνεται η επιτυχία όταν έχει επιτευχθεί.

Η δημιουργία καθημερινών επιβεβαιώσεων μπορεί να είναι ευεργετική, επειδή η θετική ενίσχυση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και θα σας οδηγήσει μπροστά τις ημέρες που κανείς άλλος δεν πιστεύει στο ταξίδι σας εκτός από τον εαυτό σας.

Η αυτοπειθαρχία παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια- βρείτε τρόπους να παραμείνετε οργανωμένοι και επικεντρωμένοι στην επίτευξη της επιτυχίας διατηρώντας μια ισορροπία μεταξύ της σκληρής εργασίας και της φροντίδας των προσωπικών αναγκών, ώστε και οι δύο πλευρές να γίνονται τελικά αντιληπτές και να γίνονται αντιληπτές στην πορεία.

Να έχετε πίστη ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο- ακόμη και αν αυτοί οι λόγοι δεν βγάζουν νόημα αμέσως, εμπιστευτείτε ότι με τον καιρό θα αναδυθούν- καλλιεργήστε υπομονή σε δύσκολες στιγμές, απελευθερώνοντας την πίεση να έχετε συγκεκριμένα αποτελέσματα σε ακριβή χρονοδιαγράμματα ή σε προκαθορισμένες ρυθμίσεις: πιστέψτε ότι η πρόοδος συντελείται απλώς και μόνο λόγω της συνεπούς προσπάθειας που καταβάλλεται καθημερινά, όσο μικρές κι αν είναι στην αρχή, αλλά παρόλα αυτά αναπόσπαστο μέρος ενός επιτυχημένου ταξιδιού!

Αδράξτε κάθε ευκαιρία γιατί η τύχη ευνοεί εκείνους που προσπαθούν με συνέπεια αντί να στέκονται άπραγοι, περιμένοντας να έρθουν τα πράγματα στο δρόμο τους. Αυτή είναι η δύναμη που κρύβεται πίσω από την ανάληψη δράσης τώρα, αντί να αφήνετε τις εξωτερικές συνθήκες να ελέγχουν τις ανταμοιβές αργότερα στο μονοπάτι της ζωής!

Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το ταξίδι, παρόλο που τελικά πρόκειται για την επίτευξη – απολαμβάνοντας μεγάλες και μικρές επιτυχίες. Όλα τα επιτεύγματα πρέπει να φέρνουν χαρά, αφού ο ενθουσιασμός εμπνέει περισσότερη θετικότητα, η οποία οδηγεί πίσω στον εαυτό της, δημιουργώντας συνεχή κύκλο ανταμοιβών.

Συνεχίστε λοιπόν να πιστεύετε σε ό,τι είναι εφικτό και συνεχίστε αυτά τα βήματα τακτικά μέχρι τα επιθυμητά αποτελέσματα να γίνουν κοινός τόπος, ενώ παράλληλα χτίζετε καλύτερες συνήθειες που προάγουν τη συνεχή επιτυχία – αυτό είναι ένα βασικό συστατικό που χρειάζεται για να γίνετε το τελικό νικηφόρο βραβείο προς το οποίο όλοι αγωνίζονται. Το να πετυχαίνουμε το μεγαλείο κάθε μέρα μας απελευθερώνει!

Πηγή: Cliff Turner

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη-Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς να μετατρέψετε τη μετριότητα σε αριστεία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ