Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Γνωρίζετε κάποιον του οποίου οι νοήμονες σκέψεις σάς ιντριγκάρουν συνεχώς; Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο εμπνευσμένο είναι να βρίσκεστε γύρω από τέτοιους ανθρώπους;

Η ενσυνειδητότητα είναι η πράξη της επίγνωσης και της συνειδητοποίησης της κατάστασης της ζωής μας – των επιτυχιών και των προκλήσεών της. Απαιτεί να αναγνωρίζουμε τα ίδια μας τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τον έλεγχο μιας δύσκολης κατάστασης ή να βρούμε γαλήνη κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου.

Είναι σημαντικό να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με εκείνους που σκέφτονται πάντα, καθώς θα αποτελέσουν πηγές έμπνευσης και θα μας ωθήσουν προς την προσωπική μας ανάπτυξη. Οι στοχαστικές συζητήσεις τους μάς επιτρέπουν να συνδέσουμε τις σκέψεις μας με διαφορετικό τρόπο και να αποκτήσουμε πλήρη επίγνωση της σύνδεσης νου-σώματος. Η ευγενική ακρόαση αντί της παροχής συμβουλών επιτρέπει σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις να ανοίξουν τα μάτια μας και να εκτιμήσουμε νέες προοπτικές.

Η επιδίωξη της ενσυνειδητότητας μάς επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στα συναισθήματα, τις πράξεις και τις ιδέες των άλλων – αυτό μας βοηθά να ηγούμαστε με πρόθεση αντί να αντιδρούμε από συνήθεια. Αυτή η συνειδητή επίγνωση επηρεάζει επίσης θετικά τις καθημερινές μας εμπειρίες, αποσαφηνίζοντας τι έχει πραγματικά μεγαλύτερη σημασία.

Αγκαλιάστε στιγμές όπου λέγονται λίγα λόγια αλλά μοιράζονται πολλές ιδέες μεταξύ των ανθρώπων του κύκλου σας – σκόπιμες συζητήσεις γεμάτες ουσιαστικές ερωτήσεις – αυτά τα μικρά βήματα υποστηρίζουν την ανάπτυξη μέσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είτε φαίνονται ουσιαστικά είτε όχι.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε συνειδητά σήμερα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας σκόπιμα και επικεντρωθείτε στα μοναδικά δώρα που έχουν να προσφέρουν οι σκεπτόμενοι φίλοι που ενθαρρύνουν τις υγιείς συνήθειες, ώστε όλοι να διατηρούν το μυαλό τους ανανεωμένο επιθετικά – προσπαθώντας για την τελειότητα μέρα με τη μέρα!

ΠηγήCliff Turner

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς το να ζητάς βοήθεια μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Η δύναμη της επιμονής: Πώς να φτάσετε στην επιτυχία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Μαζί Ανεβαίνουμε: Πώς να γίνεις ομαδικός αντί για αυτοδημιούργητος

Ο Ρόλος του Ηγέτη-Η έμπνευση του να ζεις στο παρόν

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Πώς να μετατρέψετε τη μετριότητα σε αριστεία

Ο Ρόλος του Ηγέτη – Χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο: Η δύναμη της επένδυσης στο σήμερα

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ