Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στο άρθρο μας «Πρώτες Βοήθειες: Τραύμα Ανοιχτού Πνευμοθώρακα» είχαμε αναλύσει τη σπουδαιότητα των σφραγίδων θώρακα σε ανοικτά τραύματα πνευμοθώρακα, σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες διάσωσης παγκοσμίως για πρώτες βοήθειες σε τέτοια περιστατικά.

Προσωπικά η σφραγίδα θώρακα της FoxSeal είναι από τις αγαπημένες μας λόγω του χαμηλού προφίλ της και εύκολης εφαρμογής της. Πρακτικά, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει λαβές για γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο, και μία ειδική ιατρική κόλλα που λειτουργεί άψογα τόσο σε βρεγμένο δέρμα, όσο και σε δέρμα με αυξημένη τριχοφυΐα.

Πηγή: AR500Armor.com

Όπως βλέπετε και από τη παραπάνω φωτογραφία, κάθε συσκευασία περιλαμβάνει δύο σφραγίδες. Αυτό λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς τα περισσότερα τραύματα θώρακα έχουν τόσο τραύμα εισόδου, όσο και τραύμα εξόδου. Βλέπετε ενδεικτικά τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σφραγίδας FoxSeal παρακάτω.

 

  • Αποστειρωμένη
  • Δε περιέχει Λάτεξ
  • Δύο σφραγίδες ανά συσκευασία
  • Εγκεκριμένη από FDA και CE
  • Τέσσερις εγκοπές ανοίγματος
  • Αποτελεσματική για τραύματα με άνοιγμα έως και 15 εκατοστών
  • Αποτελεσματική κόλλα σε θερμοκρασίες από -18°C έως +55°C
  • Λεπτή συσκευασία που χωράει σε όλα τα IFAK χωρίς να χρειάζεται να διπλωθεί
  • Δεν έχει σύστημα βαλβίδων
  • Αντιολισθητική επιφάνεια, με έντονη λαβή ανοίγματος
  • Κόλλα πολλών χρήσεων

 

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως αντιλαμβάνεστε εύκολα από τα παραπάνω, η κόλλα είναι ένα από τα μυστικά επιτυχίας αυτής της σφραγίδας. Έχοντας δοκιμάσει αρκετές φορές αυτή τη σφραγίδα θώρακα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργεί εξαιρετικά. Βλέπετε παρακάτω τις θερμοκρασίες εγγυημένης απόδοσης συγκριτικά με άλλες γνωστές σφραγίδες θώρακα της αγοράς για θερμά και κρύα κλίματα αντίστοιχα.

Πηγή: First-Aid.in

Ένα αρνητικό της FoxSeal είναι όμως ότι δε διαθέτει βαλβίδα εξαερισμού. Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία, η λύση γι’ αυτό είναι να ξεκολλάμε ελαφρώς τη σφραγίδα και έπειτα να τη ξανακολλάμε. Ωστόσο, μία τέτοια πρακτική δεν είναι καλή καθώς μπορεί να επιδεινώσουμε τη κατάσταση. Γι’ αυτό, σε ακραίες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να κάνουμε εξαερισμό με κάποια βελόνα που είναι μία σχετικά δύσκολη τεχνική που απαιτεί εμπειρία.

Πηγή: LiveActionSafety.com

Στη συσκευασία αναγράφονται και τα βήματα για χρήση της σφραγίδας θώρακα FoxSeal, αλλά πρακτικά είναι σχεδόν αυτονόητα. Παρ’ όλα αυτά, τα παραθέτουμε και μεταφρασμένα στα ελληνικά παρακάτω. Όπως βλέπετε είναι μόλις έξι απλά βήματα.

 

  1. Σκουπίστε βρομιές/υγρά από τη γύρω περιοχή στο δέρμα.
  2. Πιάστε τη λαβή και ξεκολλήστε μία σφραγίδα από τη βάση της. Αυτό θα αποκαλύψει τη κολλητική της επιφάνεια.
  3. Τοποθετήστε τη σφραγίδα στο κέντρο του τραύματος, με τη κολλητική ταινία προς τα κάτω. Κατά προτίμηση κάντε το όταν ο τραυματίας εκπνέει.
  4. Πιέστε γερά τη σφραγίδα στο δέρμα γύρω από το τραύμα για να κολλήσει.
  5. Εάν υπάρχει και άλλο τραύμα, επαναλάβετε τα βήματα 1-4 με τη δεύτερη σφραγίδα.
  6. Χρησιμοποιήστε τη λαβή για τον εξαερισμό του τραύματος και ξανακολλήστε τη εάν χρειάζεται.

 

 

Πηγή: LiveActionSafety.com

Παρότι έχει το αρνητικό ότι δε διαθέτει βαλβίδα εξαερισμού, προσωπικά τη θεωρούμε από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς. Είναι μικρή, εύκαμπτη, πάρα πολύ απλή στη χρήση, λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, και η κάθε συσκευασία περιέχει δύο σφραγίδες. Εάν αναζητείτε σφραγίδες στήθους για το IFAK ή το φαρμακείο σας, αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την επιλογή. Άλλωστε, είναι από την ίδια εταιρία που σχεδίασε και κατασκεύασε και το αιμοστατικό Celox που όλοι γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

Πηγή: Amazon.comΠηγή: https://defensegr.wordpress.com/2017/09/07/sfragida-thwraka-foxseal/

Συνεχίστε το Διάβασμα…

Πρώτες Βοήθειες: Τραύμα Ανοιχτού Πνευμοθώρακα

Σφραγίδα θώρακα FoxSeal

Πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε θωρακικές σφραγίδες – Συμβουλές, τύποι και εφαρμογή

Πώς να χειριστείτε ένα τραύμα από πυροβολισμό – Πρώτες βοήθειες και αποκατάσταση τραυμάτων από σφαίρα

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ