Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τρομοκρατημένος ο Λευτέρης.. Στις τελευταίες εξετάσεις της αγαπημένης κορούλας του, που μόλις πριν μερικούς μήνες…αποχωρίστηκε, για να παντρευτεί ένα εξαιρετικό παιδί, κατα τη δήλωσή του,πλήν όμως του την πήρε μέσα απ’ την…αγκαλιά ,

και τώρα τρέμει για το τί συμβαίνει μια και της βρήκαν

ηυξημένα λεμφοκύτταρα…Να σημειώσουμε οτι ο γαμπρός του είναι ένας λαμπρός διαβητολόγος , ειδικευμένος στην…ινσουλινο-αντίσταση..

( μια υπο-ειδικότητα με πολύ μέλλον, μια και το 70% των προ-διαβητικών ελλήνων την  έχουν ήδη αναπτύξει…)

Γεμάτος αγωνία μου ζήτησε να του περιγράψω

την…φοβερή αυτή κατάσταση για να την καταλάβει,

γιατί, όπως μου είπε, δεν πιστεύει τον γαμπρό του,

που νομίζει ότι του λέει ψέμματα για να τον καθησυχάσει…

Για χάρη του Λευτέρη λοιπόν τα επόμενα…

Ένα πολύ συχνό εύρημα στις εξετάσεις αίματος.. είναι η

ανεύρεση αυξημένων λεμφοκυττάρων.

Τις περισσότερες φορές το εύρημα αυτό είναι …τυχαίο και κατα τα λοιπά, αποτελεί μια απλή  ένδειξη..Για Ιογενή Λοίμωξη Συνηθέστερα “Κρύωμα”..Συνάχι..Καταρροή..Μια μύτη..που τρέχει με ή χωρίς συμπτώματα.. Όπως Μύξες, Φαρυγγίτιδα, Γαστρεντερίτιδα, Ανεξήγητη Κούραση

( αυτήν φοβήθηκε ο Λευτέρης..)

Είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που μια, εκτός φυσιολογικών ορίων, τιμή λεμφοκυττάρων… μπορεί να σημαίνει κάτι κακό.Τα λεμφοκύτταρα είναι μικρά κύτταρα του αίματος ,επιφορτισμένα με την άμυνα του οργανισμού μας. Διακρίνονται σε Β και Τ λεμφοκύτταρα..

 

Τα Πρώτα Είναι Υπεύθυνα Για Την Παραγωγή Αντισωμάτων Και Τα Δεύτερα Είναι…. Οι Πληρωμένοι Ικανότατοι ..Δολοφόνοι Του Οργανισμού προς εξωτερικά παθογόνα στοιχεία και την κυτταροτοξικότητα , δηλαδή την ικανότητα άμεσης εξάλειψης του βλαπτικού παράγοντα.

Οι ιδανικές τιμές των λεμφο-κυττάρων..20 – 45 % Του Ολικού Αριθμού Των Λευκοκυττάρων ..Και Σε Απόλυτες Τιμές… Από 1.000- 4.000 Λεμφοκύτταρα Ανά Κυβικό Χιλιοστό Αίματος.Απόλυτος Αριθμός Λευκών Αιμοσφαιρίων Χ [ Ποσοστό % Των Λεμφοκυττάρων]ΔΙΑ…100.

Αυξημένα λεμφοκύτταρα ή λεμφο-κυττάρωση

έχουμε όταν τα λεμφοκύτταρα είναι.. ·       Πάνω Από 4.000/Mm3στους Ενήλικες,·       Πάνω Από 7.200/Mm3 Στα Παιδιά Και·       Πάνω Από 9.000/Mm3 Στα Βρέφη.

Έτσι λοιπόν, με το που μεγαλώνουμε, τα λεμφοκύτταρα χάνουν έδαφος σε σχέση με τα Ουδετερόφιλα Πολυμορφοπύρηνα

δηλαδή αυτά που αυξάνονται Στις Μικροβιακές Και Όχι Στις Ιογενείς Λοιμώξεις  η βασική διαφορά μεταξύ μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων είναι ότι στις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις..δε δίνεται αντιβίωση και περνούν από μόνες τους. Αυξημένα λεμφοκύτταρα παρατηρούνται σε: 1) Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και σε λεμφώματα (καρκίνος των λεμφαδένων) εδώ ο απόλυτος αριθμός και το ποσοστό % τους είναι εξαιρετικά υψηλά.

2)Λεμφοκυττάρωση Συνοδός Λοιμώξεων ..ιδίως στα παιδιά που προσβάλλονται από κάποιον ιό. 3)Λοιμώδη Μονοπυρήνωση ..προκαλείται από τον  ιό Epstein-Barrείναι συνηθισμένη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες,Η ιογενής αυτή λοίμωξη με τον ψηλό πυρετό, τη μεγάλη αδυναμία και τις.. καταπρησμένες αμυγδαλές αποκαλείται.. “νόσος του φιλιού”,προφανώς λόγω της ευκολίας μετάδοσής του..

4) άλλα ιογενή νοσήματα του..ανώτερου αναπνευστικού

με βήχα φλέμματα και μύξες διαφανείς και όχι χρωματισμένες, Ιλαρά, Παρωτίτιδα, Ανεμευλογιά, Ηπατίτιδα,

Τοξοπλάσμωση ..για τους ζωόφιλους

5) ΦυματίωσηΒρουκέλλωση μελιταίος πυρετός και κοκκύτης

6) Νόσος Του Crohn Και Ελκώδης Κολίτιδα

(φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου με αιμορραγικές κενώσεις).

7) ορονοσία και υπερευαισθησία – αλλεργία σε φάρμακα.

8) ανεπάρκεια των επινεφριδίων .9) υποθυρεοειδισμός.

Μειωμένα λεμφοκύτταρα ή λεμφοπενία έχουμε, όταν ο απόλυτος αριθμός των λεμφοκυττάρων είναι..κάτω από 1.000/mm3 στους ενήλικες και κάτω από 2.500/mm3 στα παιδιά. Παρατηρείται σε:

Ανθρώπους Που Κάνουν ·       Χημειοθεραπείες, ·       Ακτινοθεραπεία Ή Λαμβάνουν Ανοσοκατασταλτικά Φάρμακα (Π.Χ..Κορτιζόνη).

μετά από χορήγηση κορτικοστεροειδών (κορτιζόνη)ήACTH (φλοιοτρόπος ορμόνη) και σε όγκους που παράγουν ανάλογες ουσίες.

Προχωρημένη  φυματίωση.

αυξημένες απώλειες από το έντερο, λόγω απόφραξης λεμφικής παροχέτευσης (νεοπλασίες, νόσος Whipple, εντερική λεμφαγγειεκτασία) Βαριά νοσήματα με μεγάλη εξασθένηση του ασθενούς.Απλαστική αναιμία Συμφορητική-Καρδιακή-Ανεπάρκεια.Νόσος-Του-Hodgkin..Νεφρική-ανεπάρκεια.Δεν θα πρέπει να επικρατεί …πανικός σε μιαν αύξηση του ποσοστού των λεμφοκυττάρων.

Κάνουμε Έναν Πολλαπλασιαμό Με Τα Λευκά, Βρίσκουμε

Τον Απόλυτο Αριθμό Των Λεμφοκυττάρων ,

Και Μετά Βλέπουμε Πόση Είναι Πραγματικά Η Αύξηση.

Και πάντα στο φίλο μας τον οικογενειακό γιατρό.

Πηγή: ihthielaio

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ