Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Είναι καλύτερα όταν περπατάμε μαζί!

Είναι καλύτερα όταν περπατάμε μαζί!

Η ζωή έχει τις σόλο στιγμές της, όπως μας υπενθυμίζει ο Rumi. Και οι ζεστές και στοργικές σχέσεις είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ζωής. Έχοντας ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης – αυτό είναι ανεκτίμητο!

5 τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε το δίκτυο υποστήριξής μας…

1. Γίνετε καλύτεροι ακροατές με το να είστε πλήρως παρόντες: Σε έναν κόσμο όπου όλοι αποσπούν την προσοχή τους, να είστε αυτός που ακούει. Η γνήσια ακρόαση δημιουργεί βαθιές συνδέσεις και δείχνει στους άλλους ότι νοιάζεστε πραγματικά.

2. Αγκαλιάστε νέες περιπέτειες: Πείτε ναι σε νέες εμπειρίες και γεγονότα. Είναι εύκολο να παραμείνουμε σε αυτά που γνωρίζουμε, αλλά βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής μας διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και ερχόμαστε σε επαφή νέους ανθρώπους.

3. Ρωτήστε τους άλλους για τις αγαπημένες τους ομάδες ανθρώπων (κοινότητες): Οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται τα ενδιαφέροντα και τις κοινότητές τους. Και μπορεί να βρείτε μια φιλόξενη κοινότητα που αισθάνεται σαν στο σπίτι της.

 

 

4. Δημιουργήστε τη δική σας κοινότητα: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη σωστή ομάδα, σχηματίστε μία. Δημιουργήστε μία με εκείνους που μοιράζονται τις αξίες και τα πάθη σας. Γίνετε ο καταλύτης για τη σύνδεση των άλλων.

5. Επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους: Δεν πρόκειται πάντα για τη γνωριμία νέων ανθρώπων. Μερικές φορές, η καλύτερη υποστήριξη προέρχεται από την αναζωπύρωση παλιών σχέσεων. Ένα απλό «Γεια σας!» μπορεί να αναζωπυρώσει μια ουσιαστική σύνδεση.

Πηγή:

Παναγιώτης Σπανός

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ