Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Αντιμετώπιση Απειλητικών Καταστάσεων για τη ζωή

Εκπαίδευση των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Αντιμετώπιση Απειλητικών Καταστάσεων για τη ζωή

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενδοσχολική επιμόρφωση, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, δύο ημερίδες για τις α’ βοήθειες από τους Διασώστες Ρόδου.

Με πρωτοβουλία του υποδιευθυντή κ. Παναγιώτη Μπέλλου οι καθηγητές του σχολείου εκπαιδεύτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που συμβαίνουν στον χώρο ενός σχολείου καθώς και την αντιμετώπιση τους.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Επίσης ο τρόπος απελευθέρωσης του αεραγωγού,  η αντιμετώπιση της πνιγμονής, η τοποθέτηση του πάσχοντα σε θέση ασφάλειας.

Την δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευόμενοι διδάχθηκαν τους τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης απειλητικών ιατρικών καταστάσεων όπως του Εγκεφαλικού, του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, της Επιληπτικής Κρίσης, της Λιποθυμίας, της Ρινορραγίας κτλ.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στην Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, στον κ. Παναγιώτη Μπέλλο καθώς και σε όλους τους καθηγητές τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς την ομάδα μας όσο και για την φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως ‘’Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες’ και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.

Εκ μέρους όλων των μελών
Παναγιώτης Σπανός
Πρόεδρος
Νεκταρία Αγγελή
Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ