Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Επιβίωση » 10 χρήσεις επιβίωσης της υφασμάτινης ταινίας

10 χρήσεις επιβίωσης της υφασμάτινης ταινίας

Η υφασμάτινη κολλητική ταινία διακρίνεται για την δύναμη και την αντοχή της. Εκτός από τις προφανείς ιδιότητες της κολλητικής ταινίας, σε μια κατάσταση επιβίωσης η υφασμάτινη ταινία στα χέρια ενός έμπειρου χρήστη μπορεί να φανεί απίστευτα χρήσιμη σε ένα μεγάλο αριθμό από εργασίες.
1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του Λευκοπλάστ. Αφού καλύψουμε την πληγή με μια καθαρή γάζα μπορούμε να καλύψουμε με ταινία την γάζα ώστε να την σταθεροποιήσουμε στο σημείο αλλά και να την προφυλάξουμε από την υγρασία.
2. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα νάρθηκα έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιώντας δυο ίσια ραβδιά και με την βοήθεια της ταινίας μπορούμε να σταθεροποιήσουμε ένα σπασμένο πόδι ή τον αστράγαλο μετά από διάστρεμμα.
3. Μπορούμε να κλείσουμε μια μικρή πληγή. Εάν δεν έχουμε αυτοκόλλητο επίδεσμο μπορούμε να κλείσουμε μια μικρή πληγή κόβοντας μικρά κομμάτια ταινίας και τοποθετώντας τα προσεκτικά κάθετα προς την κατεύθυνση του τραύματος.
4. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να τραβήξουμε θραύσματα ή αγκάθια. Στην περίπτωση που δεν έχουμε τσιμπιδάκι μπορούμε να αφαιρέσουμε ενοχλητικά θραύσματα ή αγκάθια που έχουν κολλήσει στο δέρμα μας. Κόβοντας ένα κομμάτι ταινίας απευθείας στην πληγείσα περιοχή και τραβώντας γρήγορα.
5. Για προστασία από τις φουσκάλες. Μπορούμε να αποφύγουμε τις επώδυνες φουσκάλες στο δέρμα που δημιουργούνται σε περιοχές που συχνά εκτίθενται σε τριβή, όπως στα παπούτσια. Με την υφασμάτινη ταινία μπορούμε να φτιάξουμε ένα προστατευτικό μαξιλαράκι και να μειώσουμε τις τριβές.
6. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα δεκανίκι. Ένα ανθεκτικό κλαδί σε σχήμα Υ αν το τυλίξουμε στα σημεία που πρέπει με ταινία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα άνετο δεκανίκι σε περίπτωση τραυματισμού.
7. Μπορούμε να σφραγίσουμε δοχεία τροφίμων ή ανοιγμένες συσκευασίες τροφίμων για να διατηρήσουμε το φαγητό μας φρέσκο για περισσότερο χρόνο.
8. Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης. Εάν δεν διαθέτουμε σκοινί ή αρτάνη, με την βοήθεια της ανθεκτικής υφασμάτινης ταινίας μπορούμε να σταθεροποιήσουμε ορισμένα κλαδιά για να κατασκευάσουμε ένα πρόχειρο καταφύγιο.
9. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα και παραλλαγή με φύλλα και χόρτα. Αν τοποθετήσουμε ταινία γύρω από το σώμα μας με την κολλητική πλευρά προς τα έξω και μετά καλύψουμε τον εαυτό μας με φύλλα μπορούμε δημιουργήσουμε ένα πρόχειρο καμουφλάζ που να ταιριάζει με το περιβάλλον.
10. Με την υφασμάτινη ταινία μπορούμε να φτιάξουμε ένα δόρυ ή ακόμα και μερικά βέλη. Για το δόρυ μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μαχαίρι στην άκρη ενός ξύλου και να το σταθεροποιήσουμε τυλίγοντας το με ταινία. Ενώ για τα βέλη μπορούμε να κολλήσουμε δύο κομμάτια κολλητικής ταινίας στο τέλος ενός λεπτού ξύλου και αφού τα κόψουμε κατάλληλα να δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο βέλος.
Πηγή: epiviosi
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ