Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Επιβίωση » Πώς συντηρούμε το αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πώς συντηρούμε το αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το αλεύρι είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα τρόφιμα καθώς μας δίνει αρκετές επιλογές στο μαγείρεμα. Μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί, πίτες, γλυκά και αμέτρητες ακόμα συνταγές. Πώς όμως μπορούμε να το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γεμίσει έντομα και παράσιτα;

Η πιο εύκολη αλλά παράλληλα και αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή που ακολουθούσαν οι πρόγονοι μας χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε μόλις τρία βήματα:

1. Θα χρειαστούμε ένα τενεκέ από τυρί φέτα. Αφού τον πλύνουμε καλά τον σκουπίζουμε προσεκτικά για να στεγνώσει.

2. Στην συνέχεια τοποθετούμε το αλεύρι πιέζοντας με το χέρι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Περίπου στην μέση του τενεκέ ρίχνουμε μια στρώση χοντρό αλάτι φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του δοχείου. Από επάνω βάζουμε και άλλο αλεύρι ως την κορυφή του τενεκέ και προσθέτουμε ακόμη ένα στρώμα με χοντρό αλάτι.

3. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία σφραγίζοντας το καπάκι προσεκτικά ώστε να κλείσει αεροστεγώς. Οι παλιοί τοποθετούσαν κερί για καλύτερη στεγανότητα. Εμείς όμως μπορούμε να βάλουμε σιλικόνη ή κολλητική ταινία.

Αν θέλουμε τώρα να πάρουμε μια ποσότητα από το αλεύρι δεν έχουμε παρά να το κοσκινίσουμε με ένα κόσκινο με πολύ λεπτή σίτα ώστε να το διαχωρίσουμε από το χοντρό αλάτι.

Πηγή:  epiviosi

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ