Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προετοιμαστεί για μια κατάσταση εκτάκτης ανάγκης

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προετοιμαστεί για μια κατάσταση εκτάκτης ανάγκης

Οι φυσικές καταστροφές και τα ιατρικά επείγοντα περιστατικά μπορεί να είναι τραυματικά για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Προετοιμαζόμενοι για τις συνήθεις καταστάσεις εκ των προτέρων, μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση του φόβου και να δώσετε στο παιδί σας την αυτοπεποίθηση να ανταποκριθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια κατάσταση εκτάκτης ανάγκης.

  • Μιλήστε ήρεμα με τα παιδιά σας για την προετοιμασία σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις εκτάκτης ανάγκης.
  • Δώστε μια ρεαλιστική εικόνα με βήματα δράσης που μπορεί να κάνει το παιδί σας για να παραμείνει ασφαλές.
  • Χρησιμοποιήστε διαδικτυακές πηγές ετοιμότητας για καταστροφές που ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές ανάγκες και την ηλικία του παιδιού σας για να το βοηθήσουν να καταλάβει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση εκτάκτης ανάγκης.
  • Επικοινωνήστε με το σχολείο των παιδιών σας για να μάθετε ποια θέματα εκτάκτης ανάγκης έχουν συζητηθεί και να ζητήσετε πρόσθετους πόρους.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά μπορούν να μεταβιβάσουν σημαντικές λεπτομέρειες στους υπεύθυνους αντιμετώπισης εκτάκτης ανάγκης, όπως το όνομα και τη διεύθυνσή τους.
  • Παρακολουθήστε ως οικογένεια μαθήματα ΚΑΡΠΑ, χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και Πρώτων Βοηθειών για να εξαλείψετε το αίσθημα φόβου και να διασφαλίσετε ότι όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Πηγή: https://www.emssafetyservices.com/2022/08/30/how-to-help-your-child-prepare-for-an-emergency/

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ