Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Πρωτοπόρα η κοινότητα Καλυθιών στην εκπαίδευση των πολιτών της στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Πρωτοπόρα η κοινότητα Καλυθιών στην εκπαίδευση των πολιτών της στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, έπειτα από πρόσκληση της διεύθυνσης του 2ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, από τους Διασώστες Ρόδου, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στους δασκάλους αλλά και σε γονείς μαθητών του σχολείου.

 

Οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η παροχή πρώτων βοηθειών παρέχει ασφάλεια στους ίδιους και στους γύρω τους σε περίπτωση ανάγκης, εξασφαλίζοντας την επιβίωση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο με το ειδικευμένο προσωπικό.
Γι’ αυτόν τον λόγο μεγάλος αριθμός κατοίκων της κοινότητας Καλυθιών έχει ήδη εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η κοινότητα διαθέτει 5 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές.
Ο ενθουσιασμός των εκπαιδευόμενων επιβεβαίωσε και ενίσχυσε την άποψη ότι η εκμάθηση πρώτων βοηθειών πρέπει να ενταχθεί συστηματικά στο πρόγραμμα όλων των σχολείων.
Είναι αξιοσημείωτη η διάθεση και το ενδιαφέρουν που επέδειξαν και τους ευχαριστούμε.
Εκ μέρους του ΔΣ
Πρόεδρος
Παναγιώτης Σπανός
Γραμματέας
Ιφιγένεια Βασιλείου
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ