Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Επιβίωση » Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση υβριδικού πολέμου

Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση υβριδικού πολέμου

Ο υβριδικός πόλεμος είναι μια μορφή πολέμου που έκανε την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια. Διαφοροποιείται από τους κλασικούς τρόπους πολέμου καθώς χρησιμοποιεί και μη συμβατικές τακτικές. Η επιβίωση κάτω από τέτοιες συνθήκες γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα απειλών.

Μέρος των επιχειρήσεων του υβριδικού πολέμου είναι ο ανταρτοπόλεμος, η τρομοκρατία, ο κυβερνοπόλεμος, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις και η παραπληροφόρηση. Καθώς και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος θα βοηθήσει στην επίτευξη της νίκης.

Σε ένα τέτοιο πόλεμο δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή του μετώπου. Ο εχθρός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε και να χτυπήσει από εκεί που δεν το περιμένεις. Την ώρα που οι δυνάμεις του εχθρού εισβάλλουν από τα σύνορα, την ίδια ώρα ομάδες τρομοκρατών πιθανών να προκαλέσουν δολιοφθορές στα μετόπισθεν. Σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες.

Δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού μπορεί να πάψουν να λειτουργούν. Ενώ ταυτόχρονα να εμφανιστούν προβλήματα στις μετακινήσεις αφού γέφυρες και τούνελ θα έχουμε δεχθεί σαμποτάζ από τρομοκράτες. Επιπλέον, ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται με δυσκολία και ελλείψεις θα εμφανιστούν σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το οικογενειακό απόθεμα σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των πρώτων ημερών. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με ομάδες ατόμων που θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Δεν μπορείς να ξέρεις σε περίπτωση υβριδικού πολέμου ποιες είναι οι φίλιες και ποιες οι εχθρικές δυνάμεις.

Τα τελευταία χρόνια σε όλους τους πολέμους χρησιμοποιούνται τακτικές υβριδικού πολέμου από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ακόμη και με καχυποψία. Αυτό το γεγονός θα προκαλέσει πολλά περιστατικά άσκοπης χρήσης βίας εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας.

Η επιλογή της διαδρομής που θα ακολουθήσουμε καθώς η εμφάνιση μας, θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την ασφάλεια μας. Η αυτάρκεια μας σε τρόφιμα και άλλα χρήσιμα υλικά θα αποτρέψουμε την άσκοπη έκθεση μας σε περιττούς κινδύνους.

Επίσης, δεν πρέπει να μας επηρεάζουν φήμες και ανυπόστατες ειδήσεις που σκοπό έχουν να μας παραπλανήσουν. Η παραπληροφόρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εχθρό για να προκαλέσει κλίμα τρόμου και πανικού.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας και η σωστή προετοιμασία θα καθορίσουν σε μέγιστο βαθμό τις πιθανότητες μας να επιβιώσουμε στην σύγχρονη μορφή του πολέμου.

ΠΗΓΗ: epiviosi

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ