Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Επιβίωση » Αντικείμενα που πρέπει να έχουμε στο όχημα μας ανά πάσα στιγμή

Αντικείμενα που πρέπει να έχουμε στο όχημα μας ανά πάσα στιγμή

Τα γεγονότα της ζωής μας έχουν αποδείξει ότι ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι στιγμή που πρόκειται να συμβεί κάτι κακό. Αυτό μπορεί να είναι μια βλάβη του αυτοκινήτου στην μέση του πουθενά. Ίσως ακόμη, μια μεγάλη καταστροφή που θα μας βρει εκτός σπιτιού και δεν θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και μέρος αυτής της προετοιμασίας και των υλικών να βρίσκεται αποθηκευμένο στο αυτοκίνητό μας ανά πάσα στιγμή.

1. Σακίδιο πλάτης

Κρατάμε τα περισσότερα από τα αντικείμενα αυτής της λίστας σε ένα σακίδιο πλάτης, ώστε να μπορούμε να εκκενώσουμε το όχημα αν χρειαστεί. Το σακίδιο είναι καλό να είναι γερό και στιβαρό με άνετους και ρυθμιζόμενους ιμάντες και να έχει ουδέτερα χρώματα που θα μας βοηθήσουν να μην ξεχωρίζουμε.

2. Κουβέρτα

Να έχουμε πάντα μια κουβέρτα στο αυτοκίνητό. Είτε αυτή είναι μάλλινη, είτε μια αλουμινοκουβέρτα που δεν πιάνει και πολύ χώρο. Το σίγουρο είναι ότι όταν χρειαστεί θα λειτουργήσουν καλά ώστε να μας κρατήσουν ζεστούς.

3. Μετρητά

Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 100 ευρώ σε μετρητά στο αυτοκίνητό μας ανά πάσα στιγμή. Αυτά θα πρέπει να είναι σε χαρτονομίσματα των 20€, 10€ και 5€. Να τα έχουμε σε μια αεροστεγή σακούλα που θα τα προστατεύσει από την υγρασία.

4. Ρούχα (Εξτρα)

Να έχουμε πάντα επιπλέον ρούχα στο αυτοκίνητό μας. Αυτά μπορεί να είναι παντελόνι, μακό μπλουζάκι, μια ζεστή μπλούζα, αδιάβροχο, εσώρουχα, κάλτσες και ένα έξτρα ζευγάρι παπούτσια.

5. Ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης

Η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Ένα καλό ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης με ηλιακό πάνελ μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε ειδοποιήσεις καιρού και εκπομπές έκτακτης ανάγκης χωρίς να βασίζεται σε μπαταρίες. Αναζητήστε ένα μοντέλο που περιλαμβάνει κανάλια στα μεσαία και τα βραχέα και είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει στο σακίδιο μας.

6. Κουτί Πρώτων Βοηθειών

Να έχουμε πάντα ένα πλήρες κιτ πρώτων βοηθειών στο όχημα μας και να το έχουμε χωριστά στη δική του συσκευασία για ευκολία οργάνωσης και μεταφοράς. Αυτό το πακέτο θα μπορούσε στη συνέχεια να χωρέσει μέσα στο σακίδιο μας, εάν είναι απαραίτητο.

7. Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Διατηρούμε πάντα μια προμήθεια συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τουλάχιστον τρεις ημέρες στο αυτοκίνητό μας. Ειδικά εάν λαμβάνουμε αυτά τα φάρμακα καθημερινά για την προστασία της υγείας μας.

8. Φακός

Έχουμε πάντα έναν καλό φακό με ένα επιπλέον σετ μπαταριών στο αυτοκίνητό μας. Αυτό θα διευκολύνει τον έλεγχο του οχήματος μας, σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα για παράδειγμα. Το καλύτερο είδος φακού είναι να έχει μια ισχυρή δέσμη φωτός με LED, αλλά να είναι επίσης μικρό και συμπαγές, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα.

9. Φαγητό

Κρατάμε φαγητό στο αυτοκίνητό μας για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Χρειαζόμαστε φαγητό πιθανών σε κονσέρβες με μέγεθος μικρό σε όγκο, μακράς διαρκείας και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Επίσης, να είναι έτοιμο προς κατανάλωση χωρίς να χρειάζεται μαγείρεμα.

10. Πολυεργαλείο

Το πολυεργαλείο είναι ένας εύκολος τρόπος για να φέρουμε μαζί μας μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων χωρίς αυτά να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αναζητούμε ένα που περιλαμβάνει πένσα, μαχαίρι, κατσαβίδια και ανοιχτήρι κονσερβών . Ένα καλό πολυεργαλείο μπορεί να είναι εξαιρετικό σε περιπτώσεις όπου πρέπει να επισκευάσουμε ή να προσαρμόσουμε κάτι.

11. Paracord

Η αρτάνη είναι πραγματικά ένα από τα πιο ευέλικτα αντικείμενα επιβίωσης που έχουν εφευρεθεί ποτέ. Ένα μήκος περίπου πενήντα μέτρων μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κυριολεκτικά άπειρες εργασίες.

12. Νερό

Κρατήστε αρκετό νερό στο αυτοκίνητό σας για να επιβιώσετε για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Ενώ είστε σε αυτό, συμπεριλάβετε επίσης μια συσκευή φιλτραρίσματος νερού (όπως ένα Lifestraw) και ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, ώστε να μπορείτε να κάνετε το νερό που βρίσκετε ασφαλές για κατανάλωση.

13. Ηλιακός Φορτιστής

Στις μέρες μας, το να διατηρούμε το τηλέφωνό μας φορτισμένο είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ένας φορητός ηλιακός φορτιστής διασφαλίζει ότι μπορούμε να επαναφορτίσουμε το κινητό μας και οποιεσδήποτε άλλες συσκευές χωρίς να χρειάζεστε πρίζα ή καινούριες μπαταρίες . Φροντίστε να αγοράσετε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο και ικανό να φορτίζει πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

14. Κιτ ατομικής υγιεινής

Αυτό είναι ένα από τα πιο αγνοημένα αντικείμενα επιβίωσης που πρέπει να έχουμε γενικά. Επίσης είναι σημαντικό να το διαθέτουμε, ειδικά αν εγκλωβιστούμε πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη ή χωριό. Ένα πλήρες κιτ προσωπικής υγιεινής έχει τα πάντα, από απολυμαντικό χεριών μέχρι σαπούνι, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα μέχρι καθρέφτη και ούτω καθεξής. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τον εαυτό μας καθαρό.

15. Χάρτης και Πυξίδα

Ενώ τα smartphone έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα παραδοσιακά εργαλεία πλοήγησης, η πιθανότητα η τεχνολογία να αποτύχει, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η διατήρηση ενός λεπτομερούς χάρτη και μιας πυξίδας διασφαλίζει ότι δεν θα χαθούμε, ακόμα κι αν το τηλέφωνό μας πάψει να λειτουργεί. Ας εξοικειωθούμε με τις βασικές δεξιότητες ανάγνωσης χαρτών και προσανατολισμού για να βελτιώσουμε την ετοιμότητά μας.

Πηγή: https://www.epiviosi.gr/antikeimena-pou-prepei-na-exoume-sto-oxima-mas/

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ