Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Ψυχική Υγεία » Γιατί το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνώνυμο της επιτυχίας;

Γιατί το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνώνυμο της επιτυχίας;

Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνώνυμο της επιτυχίας και της καλής ψυχικής υγείας σύμφωνα με τους ειδικούς. Όταν λέμε στρώσιμο του κρεβατιού δεν εννοούμε το γνωστό έθιμο μερικές μέρες πριν το γάμο αλλά την καθημερινή υποχρέωση απέναντι στο κρεβάτι που κοιμάσαι, εκείνη που θα έκανε ευτυχισμένη τη μαμά σου όταν ήσουν παιδί! Πώς εξηγείται όμως αυτό;

Ανάμεσά μας ζουν δύο τύποι ανθρώπων.
Εκείνοι που με το πρωινό ξύπνημα θα στρώσουν το κρεβάτι τους και μετά θα ακολουθήσουν την καθημερινή τους ρουτίνα και οι άλλοι που δεν θα στρώσουν το κρεβάτι τους.
Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι λέγοντας “στρώσιμο του κρεβατιού” δεν εννοούμε απλώς να τακτοποιήσεις το κρεβάτι όπως όπως αλλά να περιποιηθείς τα ταλαιπωρημένα από τον ύπνο μαξιλάρια, να στρώσεις καλά το κατωσέντονο ώστε να μην είναι τσαλακωμένο και φυσικά να στρώσεις σωστά το πάπλωμα, το κάλυμμα ή ό,τι άλλο τέλος πάντων έχεις ανάλογα με την εποχή.
Οι πρώτοι, σε μια σχετική ερώτηση θα σου πουν ότι είναι αδιανόητο να ξεκινήσουν τη μέρα τους αν δεν έχουν στρώσει το κρεβάτι τους. Για εκείνους είναι κάτι σαν το πρωινό βούρτσισμα των δοντιών ή το πλύσιμο του προσώπου.
Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, θα σε κοιτάξουν με απορία και το πιο πιθανό είναι να σου πουν “μα αφού θα το ξαναχαλάσω το βράδυ…” Ας δούμε τι λέει η επιστήμη…
Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρωινό στρώσιμο του κρεβατιού είναι μια συνήθεια που σε προγραμματίζει να πετύχεις σε ό,τι έχεις σκοπό να κάνεις.
Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι το πρώτο πρώτο πράγμα που κατάφερες να φέρεις σε πέρας μόλις άρχισε η μέρα σου και αυτό λειτουργεί θετικά σαν ώθηση να πετύχεις κι άλλα μικρά ή μεγάλα πράγματα μέσα στη μέρα.
Επιπλέον, στρώνοντας το κρεβάτι σου καθημερινά, καταφέρνεις να έχεις καλύτερο ύπνο, λιγότερο άγχος ενώ ξεκινάς τη μέρα σου με μια εικόνα και αίσθηση τάξης η οποία σε βοηθά να είσαι πιο συγκεντρωμένος και αντίστοιχα το μυαλό σου και οι σκέψεις σου να είναι και αυτές σε τάξη.
Τα οφέλη από το καθημερινό στρώσιμο του κρεβατιού…
Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί, δεν είναι αργά και ειδικά αν διαβάσεις ποια είναι τα οφέλη, τότε σίγουρα αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αύριο το πρωί!
Σύμφωνα με έρευνες, το καθημερινό στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί σε βοηθά να είσαι πιο ήρεμος, σου δίνει αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου, σε κάνει να νιώθεις και να είσαι πιο οργανωμένος, σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου, είναι αγχολυτικό και σε χαλαρώνει.
Πηγή: healthmag
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ