Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Balloon Fest – Η απελευθέρωση των μπαλονιών έφερε την καταστροφή

Balloon Fest – Η απελευθέρωση των μπαλονιών έφερε την καταστροφή

Μια από τις πιο διαβόητες περιβαλλοντικές καταστροφές συνέβη στο Κλίβελαντ το 1986, γνωστή ως Balloon Fest.

Προοριζόταν να είναι μια θεαματική εκδήλωση με στόχο ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Το Κλίβελαντ εκείνη την εποχή είχε κακή φήμη.

Η United Way of Cleveland αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ της Disneyland, η οποία είχε απελευθερώσει ενάμισι εκατομμύριο μπαλόνια. Η εκδήλωση απαιτούσε έξι μήνες σχεδιασμού και την κατασκευή ενός δικτύου σε μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου. Χιλιάδες εθελοντές ξόδεψαν ώρες γεμίζοντας τα μπαλόνια.

Την ημέρα της εκδήλωσης, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη δημόσια πλατεία του Κλίβελαντ για την απελευθέρωση των μπαλονιών. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, μια ισχυρή καταιγίδα πλησίασε την πόλη. Η εκδήλωση δεν μπορούσε να αναβληθεί, οπότε μεταφέρθηκε νωρίτερα. Η απελευθέρωση όλων αυτών των μπαλονιών ήταν ένα ιδιαίτερα όμορφο θέαμα.

 

 

Όπως αναμενόταν, τα μπαλόνια έπρεπε να αιωρούνται για λίγο πριν ξεφουσκώσουν και πέσουν στο έδαφος, αλλά ο κρύος αέρας και η επικείμενη βροχή μετακίνησαν γρήγορα τα μπαλόνια, σπρώχνοντας τα περισσότερα από αυτά μαζικά προς τα κάτω, προκαλώντας χάος καθώς κατέβαιναν στην πόλη. Τα μπαλόνια φράξανε τους δρόμους, προκαλώντας αρκετά ατυχήματα. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν και αναμένονταν μπουλντόζες για να καθαρίσουν τα ξεφουσκωμένα πλαστικά μπαλόνια.

Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Το προηγούμενο βράδυ, μια σφοδρή καταιγίδα είχε σαρώσει την πόλη και δύο άνδρες είχαν πάει για ψάρεμα, οι οποίοι αργότερα αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας. Η βάρκα τους βρέθηκε, αλλά οι ίδιοι όχι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Balloon Fest, η ακτοφυλακή εξακολουθούσε να αναζητά τους δύο αγνοούμενους. Η απελευθέρωση των μπαλονιών είχε καταστήσει τη συνέχιση της έρευνας πρακτικά αδύνατη λόγω των μπαλονιών που χύθηκαν στη λίμνη Erie.

Μετά από δύο ημέρες διακοπτόμενων ερευνών, τα δύο πτώματα βρέθηκαν άψυχα στις όχθες της λίμνης.

 

 

Πηγή: https://qr.ae/pKc4nK, BALLOONFEST | Encyclopedia of Cleveland History

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ