Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση » Τραυματισμός σπονδυλικής στήλης – Jaw Thrust (Μέρος Εικοστό Δεύτερο)

Τραυματισμός σπονδυλικής στήλης – Jaw Thrust (Μέρος Εικοστό Δεύτερο)

Για τα συνδρομητικά μέλη

Αυτή η ενότητα αφορά την παροχή φροντίδας σε κάποιον που έχει πέσει ή έχει υποστεί σωματική βλάβη που μπορεί να φαίνεται ότι περιλαμβάνει τη σπονδυλική στήλη και πώς πρέπει να ενεργείτε σε αυτές τις περιπτώσεις. Πριν ασχοληθούμε με την τεχνική ΚΑΡΠΑ με jaw thrust, υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πρώτα.

Όταν συναντάτε ένα θύμα που φαίνεται να είναι ακίνητο και να πονάει, θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την κίνησή του όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς ρωτάτε περισσότερα για το τι συνέβη, πώς αισθάνεται ο ασθενής και αν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το σύστημα προνοσοκομειακής φροντίδας.

Εάν το θύμα έχει τις αισθήσεις του, ενημερώστε το ποιος είστε και ότι είστε εκεί για να βοηθήσετε. Καθοδηγήστε τον ασθενή να μην κινείται και να αποφεύγει να γνέφει και να απαντάει προφορικά στις ερωτήσεις σας, καθώς συνεχίζετε να αξιολογείτε την κατάστασή του.

Ψάξτε ειδικά για τραύματα στο κεφάλι και αιμορραγία - από το κεφάλι, τη μύτη και τα αυτιά. Ελέγξτε αν το άτομο έχει σπασμένα δόντια και αν οι κόρες των ματιών του ανταποκρίνονται στο φως.

Θέλεις να διαβάσεις περισσότερα;

Γίνε συνδρομητής τώρα