Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » 9 κλειδιά για την εφαρμογή προγράμματος Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στο Αστυνομικό Τμήμα

9 κλειδιά για την εφαρμογή προγράμματος Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στο Αστυνομικό Τμήμα

Η χρήση αυτόματων εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) στα αστυνομικά τμήματα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του κοινού.

Καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες συνεχίζουν να εξελίσσονται και να αναλαμβάνουν νέες σωτήριες ευθύνες που παραδοσιακά συνδέονται με αυτές στα ιατρικά επαγγέλματα, οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές θα πρέπει να θεωρούνται σοβαρά ως μια νέα τυπική μέθοδος αντιμετώπισης για αστυνομικούς που καλούνται σε μια σκηνή που περιλαμβάνει επείγον καρδιολογικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Steve Drewniany, Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Sunnyvale και επικεφαλής του προγράμματος ΑΕΑ της πόλης, οι υπηρεσίες που θέλουν να εφαρμόσουν ένα δικό τους πρόγραμμα πρέπει να κάνουν τα ακόλουθα βήματα.

1. Δημιουργήστε ένα σχέδιο για το πώς θα αναπτύξετε τους ΑΕΑ

2. Εκπαιδεύστε ή ενημερώστε τους ήδη εκπαιδευμένους, εκ των προτέρων, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

3. Συντονιστείτε με τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας (ΕΚΑΒ)

4. Προσθέστε στον προϋπολογισμό σας το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα συντήρησης και αντικατάστασης εξοπλισμού

5. Συνεργαστείτε με την πυροσβεστική σας υπηρεσία και τον πάροχο ασθενοφόρων για ανεφοδιασμό και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τους ίδιους τύπους ΑΕΑ που έχουν (για οικονομίες κλίμακας στην αγορά)

6. Επικοινωνήστε με άλλες υπηρεσίες για να μάθετε πώς αναπτύσσουν ΑΕΑ.

7. Θέστε σε εφαρμογή μια πολιτική που να διασφαλίζει την παρακολούθηση των ΑΕΑ (πού βρίσκονται, πώς μεταφέρονται σε περιπολικά κ.λπ.)

8. Απαιτείται περιοδική εκπαίδευση ανανέωσης των γνώσεων (οι υπηρεσίες εκπαίδευσης πιθανότατα θα έχουν περισσότερο φόρτο εργασίας στην αρχή έναντι αργότερα στο πρόγραμμα)

9. Μείνετε σε επαφή με τους ασθενείς που σώζετε — ξεκινήστε να συναντάτε τους επιζώντες και αναγνωρίστε την σημαντικότατη προσφορά των αξιωματικών που τους έσωσαν (ετήσια τελετή για τους αξιωματικούς και τους επιζώντες).

Συγγραφέας

Ο Cole Zercoe υπηρέτησε στο παρελθόν ως Senior Associate Editor των Police1.com και Corrections1.com της Lexipol. Οι βραβευμένες εργασίες του  επικεντρώνονται στην πολυπλοκότητα της αστυνόμευσης στον σύγχρονο κόσμο.

Πηγή: https://www.police1.com/police-products/medical/aeds/articles/9-keys-for-implementing-an-aed-program-in-your-police-department-evlYcNQvaNKmCjcP/

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ