Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες πρόσφερε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής στους κατοίκους της κοινότητας

Εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες πρόσφερε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής στους κατοίκους της κοινότητας

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, σε συνεργασία με τους Διασώστες Ρόδου, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με θέμα ”Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”.

 

 

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής συμβάλλοντας στην προσπάθεια που έχει ως στόχο την εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που κατοικούν στο χωριό σε βασικές δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

 

 

 

Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ήταν η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και η σημασία της ύπαρξής του σε όλους τους δημόσιους χώρους.

 

 

Σημαντικές οι πληροφορίες και η εκπαίδευση, πρακτική και θεωρητική, σχετικά με την θέση ασφάλειας και την πνιγμονή ενήλικα, παιδιού και βρέφους.

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  τα αποτελέσματα της πρακτικής εκπαίδευσης ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

 

 

Οι Διασώστες Ρόδου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής κ. Κωνσταντίνο Θωμάτο, στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής ”Το Αμπερνάλλι” κ. Παρασκευή Σταυριά καθώς επίσης και σε όλους τους συμμετέχοντες για την πρόσκληση και την αγάπη με την οποία περιέβαλλαν την ομάδα.

 

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ