Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » 5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αντιξοότητες στη ζωή για να αναπτυχθείτε και να πετύχετε

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αντιξοότητες στη ζωή για να αναπτυχθείτε και να πετύχετε

«Τα εμπόδια δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Τα προβλήματα δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Πάνω απ ‘όλα, οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Μόνο εσύ μπορείς να σε σταματήσεις.” – Jeffery Gitomer

Όλοι περνάμε από σημεία στη ζωή μας όπου πρέπει να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις για να πετύχουμε.

Για μένα, η ανύπαντρη μητρότητα ήταν μία από αυτές τις εμπειρίες. Μέσα από το να είμαι μαμά έχω μάθει να απενεργοποιώ το μυαλό μου από περισπασμούς, φόβο ή πόνο, και αντ ‘αυτού, όταν είναι απαραίτητο, να εστιάζω μοναδικά στον στόχο που έχω μπροστά μου, ώστε να μπορώ να τον «κάνω να συμβεί» ανεξάρτητα από τυχόν προκλήσεις ή εμπόδια στο δρόμο.

Εδώ είναι πέντε τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αντιξοότητες στη ζωή για να μεγαλώσετε και να πετύχετε ούτως ή άλλως:

1. Διατηρήστε μια στάση ανάπτυξης

Ανεξάρτητα από το πόσο τρομακτική μπορεί να φαίνεται η πρόκληση, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι είναι προσωρινή και να διατηρήσετε μια εστιασμένη προοπτική. Έχετε μια νοοτροπία ανάπτυξης και επικεντρωθείτε στις ευκαιρίες που μπορούν να φέρουν οι αντιξοότητες.

2. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Αντί να αποφεύγετε τις προκλήσεις, αντιμετωπίστε τις κατά μέτωπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαστε σε θέση να οικοδομήσετε την ανθεκτικότητά σας και να αναπτύξετε αυτοπεποίθηση. Όταν αντιμετωπίζετε τον φόβο και βγαίνετε από την άλλη πλευρά, γινόσαστε πιο δυνατοί.

3. Να είστε δημιουργικοί

Σε καιρούς αντιξοότητας, πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας να βρει νέους και καινοτόμους τρόπους επίλυσης προβλημάτων. Παραμένοντας στάσιμοι σε δύσκολους καιρούς δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ή πρόοδο. Προσπαθήστε να είστε δημιουργικοί και να σκεφτείτε νέους τρόπους προσέγγισης των εμποδίων.

4. Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης Είναι επιτακτική ανάγκη να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Βασιστείτε σε έμπιστους φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους για συναισθηματική υποστήριξη. Έχοντας ένα σύστημα υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε κινητοποιημένοι, ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

5. Αγκαλιάστε την αλλαγή

Η αλλαγή είναι συχνά ένα υποπροϊόν των αντιξοοτήτων και είναι σημαντικό να μάθετε να προσαρμόζεστε σε αυτήν. Αγκαλιάστε νέες ευκαιρίες και δοκιμάστε νέα πράγματα όποτε είναι δυνατόν. Ποτέ δεν ξέρεις πώς η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή σου. Θυμηθείτε, όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια άλλη.

Πηγή: Kat Downen

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ