Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση των Δασκάλων του 18ου Δημοτικού Σχολείου στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες

Εκπαίδευση των Δασκάλων του 18ου Δημοτικού Σχολείου στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες

Έπειτα από πρόσκληση της Διεύθυνσης του 18ου Δημοτικού Σχολείου μέσω του Δασκάλου Φυσικής Αγωγής κ. Οικονόμου Αντώνιου, πραγματοποιήθηκε στις 09-09-2022, εκπαίδευση στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες στους Δασκάλους και το λοιπό προσωπικό.

Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με ένα σημαντικό κεφάλαιο της λειτουργίας ενός σχολείου, αυτό της ασφάλειας της υγείας τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων αλλά και των ίδιων των δασκάλων.

 

Υπήρξε εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο στην αντιμετώπιση της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, της πνιγμονής, στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και στην τοποθέτηση του πάσχοντα σε θέση ασφάλειας.

Επίσης απαντήθηκαν όλες οι απορίες και καταρρίφθηκαν οι μύθοι που ακολουθούν ιατρικές καταστάσεις όπως αυτών της επιληπτικής κρίσης, της λιποθυμίας, του αλλεργικού σοκ, του εγκαύματος και της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους και το προσωπικό του 18ου Δημοτικού Σχολείου, την Διευθύντρια κ. Γρηγορά Αθηνά καθώς και τον Δάσκαλο Φυσικής Αγωγής Κ. Αντώνιο Οικονόμου για την τιμή να εμπιστευθούν την εκπαίδευσή τους στην ομάδα μας αλλά και για την καταπληκτική φιλοξενία τους.

Στη διάθεσή τους για μελλοντικές εκπαιδεύσεις.

Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ