Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Τι σημαίνει ανίατη ασθένεια;

Τι σημαίνει ανίατη ασθένεια;

Με τον όρο « καταληκτική ασθένεια » εννοούμε μια ασθένεια, όπως ένας μεταστατικός κακοήθης όγκος (καρκίνος), στην οποία η ιατρική ομάδα που ακολουθεί τον ασθενή κατανοεί ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να αποτραπεί η εξέλιξη της νόσου και επομένως ο θάνατος – σε μεταβλητούς χρόνους , συνήθως μερικών μηνών – του ασθενούς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αιτιολογική θεραπεία (δηλαδή αυτή που θεραπεύει τα αίτια που καθορίζουν τη νόσο) δεν είναι πλέον απαραίτητη και ως εκ τούτου διακόπτεται, καθώς και οι εξετάσεις, ειδικά εάν είναι επεμβατικές: αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι ο ασθενής αφήνεται. μόνος. Ξεκινούν ειδικά πρωτόκολλα παρηγορητικής φροντίδας.

Μερικοί άνθρωποι περνούν τις τελευταίες ημέρες ή μήνες της ζωής τους στο σπίτι, ενώ άλλοι νοσηλεύονται, και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που μπορούν να τους συνοδεύσουν στο ταξίδι τους.

Ιατρικές, ψυχολογικές και πνευματικές τέτοιες υπηρεσίες, για παράδειγμα, είναι διαθέσιμες σε ξενώνες.

Στην Ιταλία περίπου 250.000 άνθρωποι υποβάλλονται σε παρηγορητική φροντίδα κάθε χρόνο, τα δύο τρίτα προσβάλλονται από κακοήθεις όγκους, το ένα τρίτο από χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες.

Dott. Emilio Alessio Loiacono
Medico Chirurgo
Direttore dello Staff di Medicina OnLine

ΠΗΓΗ: medicinaonline

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ