Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Τι να κάνετε σε περίπτωση αύξησης της αρτηριακής πίεσης;

Τι να κάνετε σε περίπτωση αύξησης της αρτηριακής πίεσης;

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

Όταν εμφανίζεται μια ξαφνική άνοδος της αρτηριακής πίεσης, αυτό δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται, ειδικά εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε αυτά τα γεγονότα. Μάλιστα, οι υπερτασικές κρίσεις ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό, εγκεφαλικές αιμορραγίες, όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση και η διάρκεια της υπερτασικής κρίσης.

Τι να κάνετε σε περίπτωση αύξησης της αρτηριακής πίεσης;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε και να αποφύγετε προσπάθειες που μπορεί να αυξήσουν περαιτέρω την αρτηριακή πίεση.

Αμέσως μετά είναι απαραίτητη η άμεση παρέμβαση με φάρμακα που επαναφέρουν τις τιμές της αρτηριακής πίεσης στο φυσιολογικό , αποφεύγοντας απότομη μείωση της πίεσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της παροχής αίματος και οξυγόνου στα ίδια όργανα που θα μπορούσε να βλάψει η υψηλή αρτηριακή πίεση, δηλαδή τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα νεφρά.

Αγγειοδιασταλτικά όπως ανταγωνιστές ασβεστίου, β-αναστολείς και διουρητικά (Lasix) χρησιμοποιούνται κυρίως. Ο καρδιολόγος σας σίγουρα θα σας έχει συμβουλέψει ποιο φάρμακο (και σε ποια δόση) να πάρετε σε περίπτωση αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

Εάν η αρτηριακή σας πίεση δεν πέσει παρά τη λήψη του φαρμάκου, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

ΠΗΓΗ: medicinaonline

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ