Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Σοβαρή αιμορραγία σε βρέφη (0 – 1 έτους) (Εικόνες και Βίντεο)

Σοβαρή αιμορραγία σε βρέφη (0 – 1 έτους) (Εικόνες και Βίντεο)

Μερικές φορές, τα βρέφη καθώς μπουσουλούν μπορεί να κοπούν με τρόπο που να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία.

Μάθετε τι να κάνετε.

Βρέφος με σοβαρή αιμορραγία:

 

  1. Εφαρμόστε άμεση πίεση στην πληγή.
  2. Καλέστε το 166 ή 112.
  3. Τοποθετήστε επίδεσμο.
  4. Αντιμετωπίστε το σοκ.
  5. Υποστηρίξτε τον τραυματισμό.

Όταν η αιμορραγία είναι σοβαρή, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και πανικό, αλλά είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί άμεσα.

 

Η προτεραιότητά σας είναι να σταματήσετε την αιμορραγία.

Σοβαρή αιμορραγία πρώτων βοηθειών - φοράτε γάντια για την πρόληψη της μόλυνσης

Με ανοιχτές πληγές, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, οπότε φοράτε προστατευτικά γάντια πρώτων βοηθειών (εάν υπάρχουν) για την πρόληψη τυχόν λοίμωξης που περνάει ανάμεσα σε εσάς και το μωρό.

 

 

Εφαρμόστε άμεση πίεση στο τραύμα χρησιμοποιώντας μία αποστειρωμένη γάζα, εάν είναι δυνατόν, ή ένα καθαρό μη χνουδωτό πανί, για να σταματήσετε την αιμορραγία.

  • Εάν η πληγή καλύπτεται από τα ρούχα του μωρού, αποκαλύψτε την αφαιρώντας ή κόβοντας τα ρούχα.
  • Εάν υπάρχει κάποιο αντικείμενο στην πληγή, μην το τραβήξετε έξω. Μπορεί να λειτουργεί ως τάπα για τη μείωση της αιμορραγίας. Αντ ‘αυτού, ασκήστε πίεση και στις δύο πλευρές του αντικειμένου για να σπρώξετε τις άκρες μεταξύ τους.

Ζητήστε από έναν βοηθό να καλέσει το 166 ή το 112 για βοήθεια έκτακτης ανάγκης και δώστε λεπτομέρειες στον υπεύθυνο βάρδιας σχετικά με το πού βρίσκεται η πληγή και την έκταση της αιμορραγίας.

  • Εάν είστε μόνοι σας, χρησιμοποιήστε το ηχείο ανοιχτής ακρόασης σε ένα τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε καθώς μιλάτε στον υπεύθυνο του τηλεφωνικού κέντρου.
Στερεώστε σταθερά την γάζα με έναν επίδεσμο για να διατηρήσετε την πίεση στην πληγή. Κάντε το τόσο σφιχτά όσο για να διατηρήσετε την πίεση αλλά όχι τόσο που να περιορίζει την κυκλοφορία.
Ελέγξτε την κυκλοφορία πάνω ​​από τον επίδεσμο. Πιέστε ένα από τα νύχια ή το δέρμα πάνω ​​από τον επίδεσμο για πέντε δευτερόλεπτα έως ότου γίνει χλωμό και στη συνέχεια απελευθερώστε την πίεση. Εάν το χρώμα δεν επιστρέψει μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, ο επίδεσμος είναι πολύ σφιχτός. Εάν είναι απαραίτητο, χαλαρώστε και εφαρμόστε ξανά τον επίδεσμο.
Εάν η αιμορραγία δεν σταματήσει, μην αφαιρέσετε τον πρώτο επίδεσμο και εφαρμόστε έναν δεύτερο επίδεσμο πάνω από τον πρώτο. Εάν το αίμα διαρρεύσει και από τους δύο επιδέσμους, αφαιρέστε και τους δύο και αντικαταστήστε τους με έναν νέο επίδεσμο. Καθώς αλλάζετε επιδέσμους, συνεχίστε να ασκείτε πίεση στο σημείο από το οποίο προέρχεται η αιμορραγία.
Η απώλεια αίματος θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στο βρέφος. Αντιμετωπίστε το σοκ χαλαρώνοντας τυχόν σφιχτά ρούχα γύρω από το στήθος ή τη μέση. Κρατήστε το ζεστό καλύπτοντας το σώμα και τα πόδια του με μια κουβέρτα. Κρατήστε αγκαλιά το μωρό, με το κεφάλι του κεκλιμένο προς τα κάτω και στηρίξτε τα πόδια του.
Συνεχίστε να παρακολουθείτε το επίπεδο απόκρισης έως ότου φτάσει η βοήθεια. Εάν δεν ανταποκρίνεται, ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ