Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Σεμινάριο με θέμα ”Αντιμετώπιση Απειλητικών Καταστάσεων Στον Χώρο Του Σχολείου”

Σεμινάριο με θέμα ”Αντιμετώπιση Απειλητικών Καταστάσεων Στον Χώρο Του Σχολείου”

Οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Κοσκινού και του 15ου Νηπιαγωγείου Ρόδου παρακολούθησαν, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ”Αντιμετώπιση Απειλητικών Καταστάσεων Στον Χώρο Του Σχολείου”.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τους Διασώστες Ρόδου και είχε ως σκοπό την παρουσίαση του φάσματος των περιστατικών που μπορούν να προκύψουν στους χώρους αυτούς και την εκμάθηση άμεσων διασωστικών ενεργειών για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως αυτών της επιληπτικής κρίσης, των κακώσεων κεφαλής και σπονδυλικής στήλης, των τραυματισμών, της λιποθυμίας, της αναφυλαξίας, της ρινορραγίας, των ξένων σωμάτων κτλ., και ενημερώθηκαν για την σωστή οργάνωση του φαρμακείου.

 

 

 

 

 

Το σεμινάριο ήταν το δεύτερο σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες. Στο πρώτο είχαν παρουσιαστεί οι δεξιότητες τις οποίες πρέπει να διαθέτει ο εκπαιδευτικός για την αντιμετώπιση ενός συμβάντος καρδιακής ανακοπής ή μίας πνιγμονής αλλά και η τοποθέτηση ενός πάσχοντα που αναπνέει σε θέση ανάνηψης.

Οι Διασώστες Ρόδου ευχαριστούν όλες τις συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν αλλά και για την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν στη σχολική ,καθημερινή ζωή.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου