Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Πώς να σώσω το αυτοκίνητό μου από κλοπή

Πώς να σώσω το αυτοκίνητό μου από κλοπή

Πέρα από τον συναγερμό που είναι ο κλασικός τρόπος προστασίας του αυτοκινήτου από την κλοπή, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορούν να αποτρέψουν ένα επίδοξο κλέφτη να πάρει το αυτοκίνητο μας. Για κάποιες από αυτές οι διαρρήκτες έχουν βρει τον τρόπο να τις ξεπερνούν, υπάρχει όμως και κάτι που προσφέρει αποτελεσματική προστασία με ελάχιστο κόστος.

Αυτή είναι ο κρυφός διακόπτης Kill Switch. Τον διακόπτη τον τοποθετούμε σε μη εμφανές σημείο στην καμπίνα του αυτοκινήτου ώστε να μην μπορεί να τον βρει εύκολα ο κλέφτης. Ο εν λόγω διακόπτης κόβει την τροφοδοσία του ρεύματος είτε στην μίζα είτε ακόμα και στην αντλία της βενζίνης.

Ο κλέφτης όταν βλέπει ότι ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά, συνήθως εγκαταλείπει την προσπάθεια καθώς γνωρίζει ότι η καθυστέρηση μπορεί να του στοιχίσει ακριβά. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι καθετί που δυσκολεύει έναν επίδοξο διαρρήκτη να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε είναι θεμιτό.

Το κόστος για μια τέτοια μετατροπή είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αρκεί να εμπιστευτούμε ένα επαγγελματία ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου που θα το τοποθετήσει κατάλληλα χωρίς να προκαλέσει κάποια βλάβη στο όχημα.

Πηγή: https://www.epiviosi.gr/pos-na-soso-to-autokinito-mou-apo-klopi/

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ