Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Πώς να σώσετε μια ζωή: Μάθετε να αναγνωρίζετε την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή σε αθλητές

Πώς να σώσετε μια ζωή: Μάθετε να αναγνωρίζετε την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή σε αθλητές

Αυτό το δίλεπτο βίντεο σχετικά με την αναγνώριση της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε αθλητές περιλαμβάνει μια συλλογή πραγματικών περιπτώσεων.

Τα πλάνα δείχνουν την πραγματική κατάρρευση και το συμβάν αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής επαγγελματιών αθλητών (Damar Hamlin, Marc-Vivien Foé και Christian Eriksen), ενός αθλητή κολεγίου (Keyontae Johnson) και αρκετών αθλητών λυκείου (Claire Crawford) και νέων.

Έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους θεατές σχετικά με τον τρόπο άμεσης αναγνώρισης της  αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε έναν αθλητή που έχει καταρρεύσει και δεν ανταποκρίνεται.

Το βίντεο δόθηκε από τον Jonathan Drezner, MD, διευθυντή του Κέντρου Αθλητικής Καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, αρχισυντάκτη του British Journal of Sports Medicine και γιατρό ομάδας των Seattle Seahawks, OL Reign και UW Huskies. “Όλοι όσοι εργάζονται με αθλητές πρέπει να δουν αυτό το βίντεο”, δήλωσε.

Πηγή: https://www.sca-aware.org/sca-news/how-to-save-a-life-learn-to-recognize-sudden-cardiac-arrest-in-athletes

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ