Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Πόσο κοστίζει η πρόσληψη ενός σωματοφύλακα

Πόσο κοστίζει η πρόσληψη ενός σωματοφύλακα

Το κόστος πρόσληψης ενός σωματοφύλακα καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Κυρίως όμως βασίζεται στον κίνδυνο. Ο κίνδυνος, ή ο δυνητικός κίνδυνος, θα πρέπει να είναι το κύριο σημείο συζήτησης όταν ξεκινάει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του πόσο κοστίζει η πρόσληψη σωματοφύλακα.

Καθορισμός του επιπέδου κινδύνου

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο κινδύνου, τόσο καλύτερο επίπεδο σωματοφύλακα θα χρειαστείτε, και συνεπώς τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν χρειαστεί υπηρεσίες σωματοφύλακα στο παρελθόν, οπότε όταν ζητάτε σωματοφύλακα, μία από τις πρώτες ερωτήσεις που θα σας κάνουν είναι, ποια ήταν η αφορμή που σας ώθησε να θέλετε να προσλάβετε σωματοφύλακα και υπήρξε κάποιο περιστατικό;

Με αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να προσδιοριστεί σε ποιο επίπεδο βρίσκεται ο κίνδυνος και, επομένως, ποιο είναι το επίπεδο του σωματοφύλακα που απαιτείται.

Υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης κινδύνου που απασχολούν μόνο συγκεκριμένα πρότυπα σωματοφυλάκων.

Ορισμένες εταιρείες μπορεί να απασχολούν μόνο πρώην εκπαιδευμένους σωματοφύλακες από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, και για αυτό το επίπεδο εκπαιδευμένου σωματοφύλακα θα πληρώσετε υψηλό κόστος.

Ωστόσο, αυτό το μοντέλο δεν έχει πραγματικά νόημα από την άποψη της διαχείρισης κινδύνου, καθώς το επίπεδο κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο σπάνια θα είναι στο επίπεδο όπου θα χρειαστείτε έναν εκπαιδευμένο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σωματοφύλακα. Παρόμοιο με αυτό που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός ή ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ως εκ τούτου, πληρώνετε μια υψηλή τιμή για μια υπηρεσία που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Εξίσου υπάρχουν εταιρείες που απασχολούν μόνο σωματοφύλακες εισαγωγικού επιπέδου οι οποίοι μόλις έχουν ολοκληρώσει την εμπορική εκπαίδευση σωματοφυλάκων. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος για τον πελάτη θα πρέπει να είναι πολύ φθηνότερο, αλλά εξίσου παίρνετε αυτό που πληρώνετε και οι σωματοφύλακες εισαγωγικού επιπέδου μπορεί να μην έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν κάτι περισσότερο από χαμηλού επιπέδου κινδύνους.

Επομένως, είναι πραγματικά σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όταν προσλαμβάνετε σωματοφύλακα, η εταιρεία από την οποία προσλαμβάνετε κατανοεί πλήρως το επίπεδο κινδύνου σας και, ως εκ τούτου, μπορεί να διασφαλίσει ότι έχετε έναν κατάλληλα έμπειρο σωματοφύλακα για να σας υποστηρίξει στη διαχείριση αυτού του κινδύνου.

Ποιοι άλλοι παράγοντες είναι σημαντικοί

Εξίσου σημαντικό είναι, όταν καθορίζετε το επίπεδο του σωματοφύλακα που χρειάζεστε, να σας συμπληρώνει ως πελάτη, να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, να σας διευκολύνει να περνάτε την ημέρα σας με ασφάλεια, χωρίς να εμποδίζει τον τρόπο με τον οποίο συνήθως συμπεριφέρεστε.

Και πάλι, ένας έμπειρος σωματοφύλακας θα είναι γνώστης στον τρόπο συνεργασίας με νέους πελάτες και θα καταλαβαίνει πώς να ισορροπεί την παροχή ασφάλειας με τη διευκόλυνση του πελάτη να διεξάγει την κανονική του εργάσιμη ημέρα ή τις κοινωνικές του υποχρεώσεις.

Για να συμπληρώσει τον πελάτη, ο σωματοφύλακας θα πρέπει να έχει παρόμοια ηλικία, σωματική διάπλαση, φύλο, ύψος και εθνικότητα.

Οι καλύτερες εταιρείες εκεί έξω θα σας ρωτήσουν τι είδους σωματοφύλακα θα προτιμούσατε και θα προσπαθήσουν να ταιριάξουν τον σωματοφύλακα που απασχολούν για εσάς με αυτό το αίτημα. Ορισμένοι πελάτες προτιμούν έναν μεγαλύτερο, πιο αθλητικό σωματοφύλακα και ορισμένοι πελάτες προτιμούν έναν πιο διακριτικό σωματοφύλακα με εταιρική εμφάνιση. Όπως και να έχει, η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι ο σωματοφύλακας να είναι ικανός να διαχειριστεί το επίπεδο κινδύνου που αντιμετωπίζει ο πελάτης.

Πόσο κοστίζει λοιπόν

Το κόστος ενός σωματοφύλακα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως 900 λίρες την ημέρα. Μια ημέρα είναι συνήθως 10 – 12 ώρες, με επιπλέον κόστος για επιπλέον μη προγραμματισμένες ώρες.

Εάν πρόκειται για ένα σύντομο αίτημα για υποστήριξη σωματοφύλακα, τότε μπορεί να υπάρχει πρόσθετη αμοιβή, ενώ για πιο μακροπρόθεσμη εργασία θα πρέπει να υπάρχει μειωμένη τιμή.

Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες θα πρέπει να χρεώνουν ΦΠΑ επί της ημερήσιας χρέωσης, καθώς και να επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα στα οποία θα υποβληθεί ο σωματοφύλακας, όπως διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα πρόσθετα έξοδα θα πρέπει πάντα να συμφωνούνται πριν από την έναρξη της εργασίας, όταν καθορίζεται η ημερήσια χρέωση. Οι πιο εμπορικά σκεπτόμενες εταιρείες θα προσφέρουν επίσης μισή ημερήσια χρέωση.

Τι άλλο πρέπει να ρωτήσω

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία από την οποία ζητάτε σωματοφύλακα είναι ασφαλισμένη για την παροχή της υπηρεσίας. Ότι οι εργασίες που θα εκτελέσει έχουν αξιολογηθεί πλήρως ως προς την υγεία και την ασφάλεια.

Επιπλέον, να επιβεβαιώσετε ότι ο σωματοφύλακας έχει άδεια και ότι θα λάβει πλήρη και ενδελεχή αξιολόγηση των απειλών και οδηγίες ανάθεσης πριν από τη συνεργασία μαζί σας, ώστε να κατανοήσει πλήρως τον ρόλο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει.

 

Πηγή: https://securityandsafetysolutions.co.uk/news/how-much-does-it-cost-to-hire-a-bodyguard/

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ