Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Πρώτη Επαφή Με Τις Πρώτες Βοήθειες για τους μαθητές του Γυμνασίου Μασάρων

Πρώτη Επαφή Με Τις Πρώτες Βοήθειες για τους μαθητές του Γυμνασίου Μασάρων

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού, πραγματοποιήθηκε, στις 15 Φεβρουαρίου 2024, ενημερωτική εκδήλωση στους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Μασάρων με θέμα ”Πρώτη επαφή με τις Πρώτες Βοήθειες”.

 

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους και τις δεξιότητες μέσω των οποίων μπορεί να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

 

 

Αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής, τοποθέτηση πάσχοντα σε θέση ασφάλειας και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

 

 

Είναι η πρώτη από μία σειρά εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιήσει η κοινότητα Μασάρων με την ευκαιρία της πρόσφατης τοποθέτησης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο κοινοτικό κατάστημα.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο σε κατοίκους της κοινότητας με θέμα ”Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”.

Οι Διασώστες Ρόδου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στον Διευθυντή του Γυμνασίου Μασάρων κ. Καλαμπίχη Μανώλη για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ