Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Προσφορά απινιδωτή στο ΓΕΛ Σορωνής

Προσφορά απινιδωτή στο ΓΕΛ Σορωνής

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Γενικού Λυκείου Σορωνής ευχαριστούν θερμά τον αθλητικό σύλλογο ΑΓΕΣ Κάμειρος και τον Πρόεδρό του, κύριο Ράμμο Σπυρίδωνα, για την προσφορά στο σχολείο μας ενός απινιδωτή.

Όλα τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι οι απινιδωτές αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης του ανθρώπου σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της καρδιάς.

Η δωρεά, λοιπόν, του ΑΓΕΣ Κάμειρος αναβαθμίζει περαιτέρω τον εξοπλισμό του Λυκείου μας, το οποίο είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα σχολεία της χώρας που διαθέτουν μια τέτοια τελευταίας τεχνολογίας συσκευή, προκειμένου το σχολικό περιβάλλον να καταστεί όσο το δυνατό πιο ασφαλές για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση του απινιδωτή στον χώρο του σχολείου μας ενισχύει το δίκτυο απινιδωτών ολόκληρου του νησιού της Ρόδου, αποτελώντας μια ανυπέρβλητης αξίας κληρονομιά για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

Το Γενικό Λύκειο Σορωνής ευχαριστεί επίσης το σωματείο «Διασώστες Ρόδου» και συγκεκριμένα τους κυρίους Σπανό Παναγιώτη, Δοντά Αναστάσιο και Πούγιο Χρήστο, που προσέφεραν σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης του απινιδωτή στους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το τρίωρο αυτό σεμινάριο υπήρξε απολύτως απαραίτητο, ώστε οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή σε περίπτωση ανάγκης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Λυκείου Σορωνής, αντιλαμβανόμενοι ότι ο ρόλος του σχολείου δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διδασκαλίας της εξεταστέας ύλης, συνεχίζουν και φέτος σειρά δράσεων με στόχο την παροχή μιας ολόπλευρης παιδείας στους/τις μαθητές/τριες και τη διαρκή κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, η εξοικείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού με τη χρήση του απινιδωτή διασφαλίζει το πολυτιμότερο από κάθε άλλο αγαθό, τη ζωή του ανθρώπου…

Πηγή: dimokratiki

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ