Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Επικαιρότητα » Πραγματικό «έμφραγμα» έπαθε χθες το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!

Πραγματικό «έμφραγμα» έπαθε χθες το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!

«Εμφραγμα» έπαθε χθες το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, καθώς κλήθηκε ταυτόχρονα να διαχειριστεί έξι σοβαρά περιστατικά. Γύρω στις 10 το πρωί, ασθενοφόρο μετέβη από τη Ρόδο σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι προκειμένου να μεταφέρει στο νοσοκομείο ασθενή.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε κοντά στην νέα γέφυρα της Κρεμαστής τροχαίο ατύχημα με το σοβαρό τραυματισμό οδηγού μοτοσικλέτας, όπου έσπευσε το δεύτερο ασθενοφόρο από τη Ρόδο. Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στις 10.30 χθες το πρωί το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για δύο περιστατικά στο τουριστικό λιμάνι. Επρόκειτο για δύο επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που έπρεπε να διακομισθούν άμεσα στο Νοσοκομείο. Στο πρώτο περιστατικό έσπευσε ασθενοφόρο από τον τομέα Αρχαγγέλου και η διακομιδή του ασθενούς ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.30. Το δεύτερο περιστατικό διακομίσθηκε στις 12.10 περίπου. Και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο ΓΝΡ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι το ασθενοφόρο από τον Αρχάγγελο με το που ολοκληρώθηκε η διακομιδή του πρώτου επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου κατευθύνθηκε αμέσως στη Δαματριά, για να παραλάβει άλλο σοβαρό περιστατικό. Η διακομιδή του συγκεκριμένου ασθενή ολοκληρώθηκε στις 12.40 το μεσημέρι.

Τέλος, στις 11.30 χθες το πρωί το ΕΚΑΒ Ρόδου δέχθηκε κλήση από το αεροδρόμιο για τον τραυματισμό ενός ατόμου που χρειαζόταν να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για περίθαλψη. Το ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο στη 1.30 το μεσημέρι, δηλαδή δύο ώρες μετά την κλήση.

Μέρες όπως τη χθεσινή βιώνουν συχνά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, λόγω της υποστελέχωσης. Όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ρόδου, κ. Φιλήμονας Χατζησταμάτης, οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τους 35, ακόμη και αν στα «χαρτιά» είναι περισσότεροι από 60. Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να αποχωρήσουν περίπου 10 συμβασιούχοι με αποτέλεσμα να μείνουν 25 περίπου οι οποίοι θα κληθούν να αντεπεξέλθουν στις υπάρχουσες ανάγκες χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ρεπό.

«Ήταν μία από τις συνηθισμένες δύσκολες μέρες η σημερινή για το ΕΚΑΒ. Υπήρξαν περισσότερα σοβαρά περιστατικά σε μικρό χρονικό διάστημα στα οποία καταφέραμε να ανταποκριθούμε έστω και με κάποια καθυστέρηση. Είναι όμως φύσει αδύνατο να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις όταν καλούμαστε εντός ολίγων ωρών να διαχειριστούμε περισσότερα σοβαρά περιστατικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουμε.

Υπήρξαν καθυστερήσεις και χθες σε κάποια από τα συμβάντα, που θα επιθυμούσαμε και εμείς να είχαν αποφευχθεί. Αυτή τη στιγμή όμως με την υπάρχουσα δύναμη δεν μπορούν παρά να λειτουργούν ανά βάρδια τα δύο ασθενοφόρα στη Ρόδο και ένα στον Αρχάγγελο το οποίο καλύπτει όλη την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης, συμπληρώνοντας ότι η φετινή σεζόν, λόγω της μεγάλης αύξησης των τουριστικών ροών, ήταν από τις δυσκολότερες για το ΕΚΑΒ που σε μηνιαία βάση διαχειριζόταν περισσότερα από 1000 περιστατικά (μόνο στην πόλη).

Πηγή: dimokratiki

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ