Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Περπατώντας στο μονοπάτι σας – Ζήστε με την αλήθεια

Περπατώντας στο μονοπάτι σας – Ζήστε με την αλήθεια

Να είστε ο εαυτός σας, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Όλοι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι η ζωή, όσον αφορά την επιτυχία ή την αποτυχία. Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι αν κάποιος δεν έχει υπερβολικά πολλά χρήματα, με τα οποία μπορεί να κάνει ό,τι επιλέξει, ότι δεν έχει επιτύχει ένα επίπεδο επιτυχίας που είναι αξιοσημείωτο, αυτό όμως δεν ισχύει. Δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα έχουμε, αυτό που καθορίζει αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι, είναι στην πραγματικότητα, μια κατάσταση του νου.

Αν αισθάνεστε ότι δεν θα είστε ποτέ επιτυχημένοι ή ότι δεν θα γνωρίσετε την ευτυχία, μέχρι να φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο οικονομικής κατάστασης, τότε, με δική σας δημιουργία, δεν θα γνωρίσετε ποτέ την ευτυχία που αναζητάτε, γιατί αυτή θα είναι πάντα συνδεδεμένη με κάποια περίσταση, η οποία πρέπει να συμβεί για να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Για πολλούς ανθρώπους, ακόμη και όταν συναντήσουν την περίσταση του οικονομικού πλούτου, είναι ακόμη πιο δυστυχισμένοι από ό,τι ήταν πριν αποκτήσουν αυτή τη νέα οικονομική κατάσταση.

Η ευτυχία είναι κάτι που δεν περιμένει στη γωνία ή δεν συνδέεται με ένα συγκεκριμένο σύνολο περιστάσεων που πρέπει να συμβούν για να την αισθανθεί κανείς πραγματικά.

Κατά την εμπειρία μου, η ευτυχία είναι μια κατάσταση του νου, όπου μαθαίνουμε να εκτιμούμε όλα αυτά που έχουμε και με τη σειρά μας δείχνουμε την εκτίμηση που αισθανόμαστε για αυτά που έχουμε, με τρόπο που βοηθάει και τους άλλους να εκτιμήσουν αυτά που επίσης κατέχουν.

Η ζωή δεν είναι μια ξεκάθαρη εμπειρία, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του τι σημαίνει αυτή η ζωή, στην πραγματικότητα, η ζωή μπορεί να είναι τόσο πολύ διαφορετική για κάθε άτομο από μόνο του, που ακόμη και πανομοιότυπα δίδυμα, μπορεί να ζήσουν ζωές, που διαφέρουν κατά πολύ, ωστόσο, η εκτίμηση που δείχνουν, για αυτό που έχουν, είναι αυτό που θα οδηγήσει στην ευτυχία που τόσοι πολλοί αναζητούν, αλλά φαίνεται να μην μπορούν να βρουν.

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν μια νοητική δήλωση στον εαυτό τους, όσον αφορά τη σύνδεση της ευτυχίας με μια κατάσταση ύπαρξης, όπου αντιλαμβάνονται την ευτυχία, μόνο ως ευρισκόμενη, σε ένα άλλο πρόσωπο, που τους ολοκληρώνει, το οποίο μπορεί να είναι ένας τρόπος να αντιλαμβάνονται την ευτυχία.

Επιτρέψτε μου, όμως, να εξηγήσω ένα πράγμα εδώ, η ευτυχία δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από τις πράξεις ή την παρουσία ενός άλλου, γιατί αν συνδέσετε τη δική σας ευτυχία με μια τέτοια ιδιόρρυθμη έννοια, σίγουρα θα απογοητευτείτε.

Δεν λέω ότι η ευτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ένωση δύο ζωών, που γίνονται μία, γιατί στο γάμο μου, ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένος που είχα τη γυναίκα μου στο πλευρό μου, μόνο όμως όταν πέθανε, συνειδητοποίησα ότι είχα αποδώσει τη δική μου ψυχική ηρεμία, στην παρουσία της, και μετά το θάνατό της, άρχισα να ψάχνω για την ευτυχία, που δεν μπορούσα να βιώσω πλέον από την παρουσία της .

Έπρεπε να βρω την ευτυχία που ήταν κρυμμένη μέσα στη δική μου ψυχή, την οποία έψαχνα για πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει πλήρως ότι ήταν κάτι που είχα την ικανότητα να αισθάνομαι, ανά πάσα στιγμή, ή σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ζώντας μια ζωή που έχει σκοπό και έχει πραγματικά νόημα, όσον αφορά το να βρίσκεσαι σε ένα μέρος, διανοητικά, πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά, που βοηθάει στη διάδοση συναισθημάτων ικανοποίησης και αληθινής αυτοεκτίμησης, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου, όπου βρίσκεται η αληθινή ευτυχία.

Δεν μπορεί να βρεθεί έξω από τον εαυτό σας, πρέπει να την αναζητήσετε μέσα σας, γιατί ο θεός μας δημιούργησε κατ’ εικόνα του, που σημαίνει ότι μας δημιούργησε με την ικανότητα να βλέπουμε τον κόσμο όπως είναι, αλλά και να δημιουργούμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε, και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε στον κόσμο.

Μη φοβάστε ποτέ να περπατήσετε το δικό σας μονοπάτι, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τις πράξεις κάποιου άλλου για να γίνετε ολοκληρωμένοι, και είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να περπατάτε με γνήσια αυθεντικότητα και ακεραιότητα, παρά να ακολουθείτε τα βήματα κάποιου άλλου.

Ποτέ μην αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, γιατί δημιουργηθήκατε για να υπηρετείτε έναν σκοπό, και μόλις βρείτε ποιος είναι αυτός ο σκοπός, μέσω του διαλογισμού, της προσευχής ή οποιασδήποτε πνευματικής πρακτικής που μπορεί να χρησιμοποιείτε στη ζωή σας, τότε και εκεί θα βρείτε διαρκή ειρήνη και αληθινή ειλικρινή ευτυχία, με την ευλογία των θεών.

Συγγραφέας: Kaylon Forsyth

Πηγή: https://vocal.media/humans/walking-your-path

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ