Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές του Δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές του Δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου

Την Παρασκευή 02/12/2022 πραγματοποιήθηκε στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Κολλεγίου Ρόδου εκπαιδευτική παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τους Διασώστες Ρόδου στους μαθητές και τις μαθήτριες της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού.

Στόχος της δράσης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές και μελλοντικοί πολίτες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περιστατικά που θα συμβούν στο σπίτι, στο σχολείο ακόμη και στο δρόμο μέχρι να αναλάβουν δράση οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.

 

Οι νεαροί εκπαιδευόμενοι με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη Βασική Υποστήριξη Της Ζωής.

Διδάχθηκαν τον τρόπο εκτίμησης της κατάστασης του θύματος, τον ενδεδειγμένο τρόπο κλήσης των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, την εκτέλεση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης καθώς και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

 

Τέλος, έμαθαν σε ποιες περιπτώσεις και πως θα τοποθετούν ένα άτομο σε θέση ανάνηψης καθώς και πως να αντιμετωπίζουν ένα συμβάν Πνιγμονής.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως ‘’Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες’ και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.
Γιατί Κάθε Στιγμή Είναι Καθήκον.

Εκ μέρους όλων των μελών

Πρόεδρος – Παναγιώτης Σπανός

Αντιπρόεδρος – Νεκταρία Αγγελή

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ