Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Πέντε τεχνικές για να ελέγξετε τη νοοτροπία σας ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε

Πέντε τεχνικές για να ελέγξετε τη νοοτροπία σας ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε

“Μείνετε ήρεμοι σε κάθε κατάσταση, γιατί η ηρεμία ισούται με δύναμη.” – Joyce Meyer

Δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τις περιστάσεις μας, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τη νοοτροπία μας.

 

Ακολουθούν πέντε τεχνικές για να ελέγξετε τη νοοτροπία σας ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε:

🦌1. Θετικός εσωτερικός διάλογος: Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές επιβεβαιώσεις. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα δυνατά σας σημεία, τις δυνατότητές σας και τις προηγούμενες επιτυχίες σας. Οι επιβεβαιώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη νοοτροπία σας προς μια πιο θετική προοπτική.

🦌2. Επαναπροσδιορίστε τις προκλήσεις: Αντί να βλέπετε τις προκλήσεις ως εμπόδια, επαναπροσδιορίστε τις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση. Επικεντρωθείτε στην εξεύρεση λύσεων και στη διατήρηση μιας προληπτικής νοοτροπίας. Αλλάζοντας την προοπτική σας, μπορείτε να προσεγγίσετε τις προκλήσεις με μια πιο θετική και αποφασιστική στάση.

🦌3. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές: Αναζητήστε ανθρώπους που σας εμψυχώνουν και σας εμπνέουν. Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση τυχόν αρνητικών περιβαλλοντικών επιρροών. Συμμετέχετε σε ουσιαστικές συζητήσεις, συμμετέχετε σε υποστηρικτικές κοινότητες ή αναζητήστε μέντορες που μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας παρακινήσουν.

🦌4. Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη: Καλλιεργήστε τη συνήθεια να εκφράζετε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχετε, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά είναι. Αυτή η πρακτική μετατοπίζει την εστίασή σας στις θετικές πτυχές της ζωής σας, προωθώντας μια πιο αισιόδοξη νοοτροπία. Σκεφτείτε να κρατάτε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να σκεφτείτε για τι είστε ευγνώμονες.

🦌5. Φροντίστε την ευημερία σας: Δώστε προτεραιότητα στις δραστηριότητες αυτοφροντίδας που βοηθούν στη διατήρηση της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής σας ευεξίας. Συμμετέχετε σε τακτική άσκηση, κοιμάστε αρκετά, τρώτε θρεπτικά τρόφιμα και συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση. Η φροντίδα του εαυτού σας σας εξοπλίζει ολιστικά με την ψυχική δύναμη για να πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε περιβάλλον με μεγαλύτερο έλεγχο της νοοτροπίας σας.

Όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε τι συμβαίνει, προκαλέστε τον εαυτό σας να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε σε αυτό που συμβαίνει. Εκεί είναι η δύναμή σας.

Παναγιώτης Σπανός

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ