Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Ο Σύλλογος Γυναικών Λίνδου ”Λινδία Αθηνά” εκπαιδεύτηκε στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Ο Σύλλογος Γυναικών Λίνδου ”Λινδία Αθηνά” εκπαιδεύτηκε στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Λίνδου ”Λινδία Αθηνά”, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (Κ.Α.Ρ.Π.Α.) και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η εκπαίδευση κάλυψε όλο το φάσμα των απειλητικών καταστάσεων που τόσο οι ενήλικοι όσο και τα παιδιά μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ανά πάσα στιγμή.
Υπήρξε εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο στην αντιμετώπιση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης καθώς και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των δεξιοτήτων αντιμετώπισης της πνιγμονής τόσο των ενήλικων, όσο και των παιδιών αλλά και των βρεφών.
Επίσης, στην τοποθέτηση ασθενούς που αναπνέει σε θέση ασφάλειας.
Λαμβάνοντας μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις βλέπουμε κοινότητες ξεχωριστές, πολίτες που διψάνε να μάθουν δεξιότητες διαφορετικές, δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές.
Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν την πρόεδρο του συλλόγου ”Λινδία Αθηνά” κ. Ελένη Πάλλα για την πρόσκληση και την  εξαιρετική φιλοξενία καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.
Όταν υπάρχει η κατάλληλη γνώση η έγκαιρη επέμβαση μπορεί να σώσει ζωές. Κι αυτές οι ζωές είναι οι ζωές όλων μας!
Εκ μέρους του ΔΣ
Πρόεδρος
Παναγιώτης Σπανός
Γραμματέας
Ιφιγένεια Βασιλείου
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ