Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Ο πρώτος προσωπικός απινιδωτής στον κόσμο λανσάρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βίντεο)

Ο πρώτος προσωπικός απινιδωτής στον κόσμο λανσάρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βίντεο)

Στο ένα δέκατο της τιμής, του μεγέθους και του βάρους των συμβατικών AEΑ, το CellAED® έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τους περιττούς θανάτους από καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου – και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο cellaed.io.

Το λανσάρισμα του CellAED® έρχεται καθώς νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μόλις το ένα τρίτο των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα συμπτώματα μιας καρδιακής ανακοπής και λιγότεροι από ένας στους πέντε θα αισθάνονταν σίγουροι ότι θα χρησιμοποιούσαν έναν απινιδωτή για να βοηθήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Η Rapid Response Revival® ζητά μεγαλύτερη πρόσβαση σε απινιδωτές και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή

[ΛΟΝΔΙΝΟ]: Κάθε μέρα, 150 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους θανάτους της χώρας.

Η συντριπτική πλειονότητα των αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών συμβαίνει στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, χτυπώντας γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση. Το ποσοστό επιβίωσης είναι χαμηλό και αν ένα θύμα δεν λάβει ΚΑΡΠΑ ή απινίδωση μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, δεν θα επιβιώσει.

 

 

Ωστόσο, νέα έρευνα που διεξήχθη στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύπτει ότι μόνο το 18% των ανθρώπων θα αισθανόταν σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούσε απινιδωτή αν έβλεπε ένα αγαπημένο του πρόσωπο να παθαίνει αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 16% εάν το θύμα είναι άγνωστος.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το κύριο εμπόδιο που εμποδίζει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν έναν απινιδωτή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι η έλλειψη εκπαίδευσης (43%), ακολουθούμενη από την έλλειψη αυτοπεποίθησης (41%) και το φόβο ότι θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά (35%).

Το CellAED®, που αναπτύχθηκε από την Rapid Response Revival®, δημιουργήθηκε για να αυξήσει την πρόσβαση στους απινιδωτές και να ξεπεράσει τα εμπόδια στη χρήση τους. Ο πρώτος προσωπικός, φορητός απινιδωτής στον κόσμο χρησιμοποιεί τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα, σχεδιασμένη για να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

 

 

Ο μοναδικός σχεδιασμός Snap Peel StickTM του CellAED® σημαίνει ότι η συσκευή είναι γρήγορη και εύκολη στη χρήση, ακόμη και από κάποιον χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Το CellAED® έχει έως και το ένα δέκατο της τιμής, του μεγέθους και του βάρους της τρέχουσας τεχνολογίας και καθιστά δυνατή την κατοχή απινιδωτή στο σπίτι.

Ο Donovan Casey, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rapid Response Revival®, δήλωσε: “Το 2014, όταν η σύντροφός μου Sarah υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, ήμουν πελάτης για ένα προϊόν που δεν υπήρχε. Χωρίς τη γρήγορη δράση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, η Σάρα δεν θα ήταν εδώ σήμερα. Έτσι, το CellAED® γεννήθηκε από μια προσωπική αποστολή να καταστήσουμε αυτή τη σωτήρια τεχνολογία διαθέσιμη στα σπίτια και σε όλους τους δημόσιους χώρους. Έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι οι καρδιακές ανακοπές χτυπούν οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας του, οπότε η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων και γνώσεων στο χέρι θα μπορούσε να σώσει τη ζωή ενός αγαπημένου προσώπου, ενός συναδέλφου ή ενός περαστικού”.

Ο Dr Steven Brooks, επικεφαλής ιατρός της Rapid Response Revival® δήλωσε: “Το CellAED® θα αλλάξει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή στις κοινότητές μας. Η σμίκρυνση της υπάρχουσας τεχνολογίας AED, σε συνδυασμό με την έγκριση από τις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές ιατρικών συσκευών στον κόσμο, καθιστά το CellAED® την προφανή επιλογή για τη σωτήρια απινίδωση σε σπίτια και χώρους εργασίας. Εάν υπάρχει κοντά ένας CellAED®, οι πιθανότητες επιβίωσης από μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή βελτιώνονται σημαντικά”.

 

Αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η βελτίωση της πρόσβασης του Ηνωμένου Βασιλείου σε απινιδωτές είναι μόνο ένα μέρος της λύσης. Μόνο το ένα τρίτο (33%) των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα σημάδια της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής και μόλις (26%) γνωρίζει πώς διαφέρουν από τις καρδιακές προσβολές.

Με μόνο το 18% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν εκπαιδευτεί σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση τα τελευταία δύο χρόνια, η αυτοπεποίθηση για να επέμβουν κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης είναι επί του παρόντος χαμηλή. Ωστόσο, η όρεξη για εκπαίδευση είναι μεγάλη – πάνω από τα δύο τρίτα (68%) των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήθελαν να μάθουν ΚΑΡΠΑ για να μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα.

 

 

Ο George Woods, Chief Business Officer στο St John Ambulance, δήλωσε: “Ως η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση παροχής πρώτων βοηθειών και υγειονομικής περίθαλψης, γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα είναι το παν όταν πρόκειται για καρδιακές ανακοπές εκτός νοσοκομείου. Τα ποσοστά επιβίωσης σε αυτή τη χώρα υστερούν πολύ σε σχέση με άλλα έθνη. Η εκπαίδευσή μας στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και το έργο μας με τους εταίρους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στην έγκαιρη απινίδωση αντιμετωπίζει αυτό το χάσμα και το St John χαιρετίζει κάθε προσπάθεια καινοτομίας για την υποστήριξη της αποστολής μας για τη διάσωση ζωών”.

 

 

Το Rapid Response Revival® έχει ως αποστολή να μειώσει τον αριθμό των θανάτων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή:

Αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης και αντιμετώπισης της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής
Εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους γύρω από την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση απινιδωτή
Και κάνοντας αυτό που κανείς δεν έχει πετύχει στο παρελθόν: την τοποθέτηση προσιτών, εύχρηστων απινιδωτών σε σπίτια και χώρους εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ο Benjamin Culff, ο οποίος ήταν μόλις 17 ετών όταν υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ενώ εργαζόταν ως σερβιτόρος, δήλωσε: “Χάρη στη γρήγορη δράση των θαρραλέων συναδέλφων μου και στο γεγονός ότι υπήρχε απινιδωτής στον χώρο εργασίας μου, μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Από την καρδιακή μου ανακοπή, ονειρευόμουν να υπάρχει ένας μίνι απινιδωτής που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται εύκολα σε σπίτια και γραφεία και είναι εκπληκτικό να βλέπω ότι η Rapid Response Revival® έχει πραγματοποιήσει αυτά τα όνειρα. Η ιστορία μου αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί πραγματικά να χτυπήσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε”.

 

Το CellAED® αντιπροσωπεύει τις πρώτες πραγματικές βελτιώσεις στην τεχνολογία AEΑ εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και είναι ο πρώτος προσωπικός AEΑ στον κόσμο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CellAED® και για να προπαραγγείλετε στην ειδική εισαγωγική τιμή από £199, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα cellaed.io.

 

Πως λειτουργεί:

 

 

SNAP Ενεργοποιήστε τη συσκευή ανοίγοντας στη μέση κατά μήκος της διάτρητης κεντρικής γραμμής. Αυτό θα ξεκινήσει αυτόματα τις ηχητικές οδηγίες που θα σας καθοδηγούν για το τι πρέπει να κάνετε, σε κάθε βήμα της διαδρομής. 

 

PEEL Αφαιρέστε την προστατευτική επένδυση κάτω από τη συσκευή συνεχίζοντας να χωρίζετε τα δύο μισά. Με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθούν τα ενσωματωμένα ηλεκτρόδια και θα επεκταθεί το καλώδιο σύνδεσης.

 

STICK
Για ενήλικες, τοποθετήστε κάθε μισό της συσκευής στο γυμνό στήθος (όπως φαίνεται στην εικόνα). Για βρέφη, τοποθετήστε το ένα μισό στο στήθος του βρέφους και το άλλο μισό στην πλάτη του βρέφους.

 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: https://rapidresponserevival.com/2022/03/31/worlds-first-personal-defibrillator-launches-in-the-uk/

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ