Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Οι Καθηγητές του Λυκείου Σορωνής εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Οι Καθηγητές του Λυκείου Σορωνής εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο βασικών πρώτων βοηθειών στο Λύκειο Σορωνής, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.
Οι εκπαιδευόμενοι Καθηγητές έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση επείγουσων καταστάσεων καθώς επίσης και τη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το Λύκειο Σορωνής, έπειτα από δωρεά του ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ, διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, ο οποίος εκτός από τις ανάγκες του σχολείου καλύπτει και όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο του, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον ΑΓΕΣ Κάμειρος, την διεύθυνση και τους καθηγητές του Λυκείου Σορωνής για την πρόσκληση και την φιλοξενία αλλά και για την διάθεση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.
Επίσης, τους εκπαιδευτές κ.κ. Αναστάσιο Δοντά και Χρήστο Πούγιο για την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν με την παρουσία τους στις εκπαιδεύσεις της ομάδας.
Εκ Μέρους του ΔΣ
Πρόεδρος
Παναγιώτης Σπανός
Γραμματέας
Ιφιγένεια Βασιλείου
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ