Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Οι Διασώστες Ρόδου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς

Οι Διασώστες Ρόδου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999, και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο, στις 29 Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα και τείνουν να μετατραπούν σε ”πανδημία” για τον πλανήτη.

Με αφορμή τον εορτασμό, οι Διασώστες Ρόδου, επισκέφθηκαν, ύστερα από πρόσκληση της διεύθυνσης, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με σκοπό να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τη χρήση του, την πνιγμονή αλλά και την Θέση Ασφαλείας.

Σκοπός αυτών των εκπαιδεύσεων είναι η καλλιέργεια των παιδιών μας….Γιατί,

“Καλλιεργώ” σημαίνει εκπαιδεύω και ανατρέφω.
Ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας των παιδιών σας… Η ανατροφή τους  είναι το πιο σημαντικό έργο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

Καλλιεργείστε στα παιδιά σας  πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την δική τους ασφάλεια τους αλλά και του διπλανού τους.
Όσο καλύτερα ενημερωμένα και  προετοιμασμένα είναι, τόσο λιγότερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν την διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Μπύρου, τις δασκάλες κ.κ. Άννα Μικροπούλου και Σοφία Πτηνοπούλου, για την τιμή να μας προσκαλέσουν αλλά και για την όμορφη φιλοξενία τους.

Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ