Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Επικαιρότητα » Κ.Τσακαλιός για ΕΚΑΒ: Απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών η στελέχωση των ασθενοφόρων με εξειδικευμένο προσωπικό

Κ.Τσακαλιός για ΕΚΑΒ: Απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών η στελέχωση των ασθενοφόρων με εξειδικευμένο προσωπικό

‘’Είναι επικίνδυνο  για τους πολίτες και για μας τους ίδιους να μιλάμε το 2023 για μικτά κλιμάκια από μη εξειδικευμένο προσωπικό στη στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ’’ τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου Κυριάκος Τσακαλιός μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Το θέμα δεν είναι να πάει το ασθενοφόρο στο περιστατικό αλλά να πάνε οι διασώστες, το ασθενοφόρο δεν θα κάνει σωστή απινίδωση δεν θα κάνει ακινητοποίηση οι διασώστες θα τη κάνουν με την εμπειρία τους’’ εξήγησε διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι ίδιοι δεν περιορίζονται μόνο στη μεταφορά ασθενών αλλά και στη παροχή εξειδικευμένης εξωνοσοκομειακής φροντίδας.

Παράλληλα θεωρεί απαράδεκτο να θεωρείται ικανός ο χρόνος των δυο ημερών για εκπαίδευση όταν οι διασώστες χρειάζονταν δυο χρόνια για να αποκτήσουν αυτές τις γνώσεις επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για προσλήψεις από ΙΕΚ ΕΚΑΒ και μονιμοποιήσεις επικουρικών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο.

Ως άμεση λύση, μέχρι την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού διασωστών στα νησιά πρότεινε την 24ωρη εφημερία για ορισμένες περιοχές όπως η Νότια Ρόδος, προσωρινή λύση που υπαγορεύεται ,όπως είπε και από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου εξέφρασε και τις ανησυχίες του αναφορικά με τη δυνατότητα ψυχολογικής διαχείρισης ενός σοβαρού συμβάντος από Πυροσβέστες και στρατιωτικούς ενώ αίσθηση προκάλεσε η φράση του ότι μόνο σε περίοδο πολέμου μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/notio_aigaio/k-tsakalios-gia-ekav-aparaititi-gia-tin-asfaleia-ton-politon-i-stelexosi-ton-asthenoforon-me-ekseidikeymeno-prosopiko/

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ