Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΕ ΒΙΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΕ ΒΙΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Σύμφωνα με το Phtls, οι κανόνες ασφάλειας ενός Διασώστη σε βίαια περιστατικά είναι οι παρακάτω:

1. ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ
Όταν ανταποκρίνεστε σε ένα γνωστό βίαιο περιστατικό, παρκάρετε σε ένα ασφαλές σημείο μέχρι ο τόπος του συμβάντος να είναι και πάλι ασφαλής από τα σώματα ασφαλείας και να σας δοθεί σήμα για να παρέμβετε.

2. ΥΠΟΧΩΡΗΣΤΕ
Εάν υπάρχουν απειλές καθώς προσεγγίζετε τον τόπο του συμβάντος, ενεργήστε τακτική υποχώρηση προς το όχημά σας και εγκαταλείψτε τον τόπο του συμβάντος. Παρκάρετε σε μια ασφαλή τοποθεσία και ενημερώστε το αρμόδιο προσωπικό.

3. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΕΙΤΕ
Εάν ο τόπος του συμβάντος καταστεί απειλητικός κατά τη διάρκεια της φροντίδας του τραυματία, χρησιμοποιήστε τις δεξιότητες προφορικής εντολής για διασπορά για να μειώσετε την ένταση και την επιθετικότητα (ενώ ετοιμάζεστε να εγκαταλείψετε τον τόπο του συμβάντος).

4. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Ως τελευταία λύση, ο διασώστης μπορεί να κρίνει απαραίτητο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι σημαντικό τέτοιες προσπάθειες να γίνονται για να ”αποδεσμευτείτε και να διαφύγετε”. Μην προσπαθήσετε να το σκάσετε ή να καθυποτάξετε μια επιθετική ομάδα ανθρώπων. Βεβαιωθείτε ότι έχει ενημερωθεί το αρμόδιο σώμα ασφαλείας και ότι βρίσκεται καθ ‘ οδόν. Και πάλι να θυμάστε ότι η ασφάλεια του διασώστη είναι πρωτίστης σηαμασίας.

Πηγή: PHTLS

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ