Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » “Η πιο όμορφη αυτοκτονία”

“Η πιο όμορφη αυτοκτονία”

Στις 12 Μαΐου του 1947, το περιοδικό LIFE είχε δημοσιεύσει ολοσέλιδη την παρακάτω φωτογραφία με τίτλο: “Η πιο όμορφη αυτοκτονία”.

 

Η Evelyn MacHale, το πτώμα της οποίας απαθανάτισε ένας φοιτητής φωτογραφίας που έτυχε να περνά από το σημείο τέσσερα λεπτά μετά το θανατηφόρο άλμα από τον 86ο όροφο του Empire State Building, σκοτώθηκε ακαριαία προσκρούοντας στην οροφή μιας σταθμευμένης Cadillac του ΟΗΕ.
Το μόνο που αποδείκνυε τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης ήταν οι λαμαρίνες που θυμίζουν με τσαλακωμένα σεντόνια γύρω από τη γυναίκα που μοιάζει να κοιμάται γαλήνια με σταυρωμένους αστραγάλους, φορώντας ακόμη το κολιέ με μαργαριτάρια και τα λευκά γάντια της.
Η ειρωνεία είναι ότι η γυναίκα αυτή είχε αφήσει το εξής σημείωμα στο σημείο από όπου πήδηξε:
“Δεν θέλω κανείς από την οικογένειά μου ή εκτός αυτής να δει οποιοδήποτε κομμάτι μου. Μπορείτε να καταστρέψετε το σώμα μου με αποτέφρωση; Σας ικετεύω εσάς και την οικογένειά μου – μην κάνετε καμία λειτουργία για εμένα ή στη μνήμη μου. Ο αρραβωνιαστικός μου μού ζήτησε να τον παντρευτώ τον Ιούνιο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γίνω καλή σύζυγος για κανέναν. Είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμένα. Πείτε στον πατέρα μου, ότι έχω πάρα πολλές από τις προδιαθέσεις της μητέρας μου”
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το φαινομενικά άθικτο άψυχο σώμα της MacHale διαλύθηκε όταν επιχειρήθηκε η μετακίνησή του καθώς όλα τα όργανα είχαν ρευστοποιηθεί από την πρόσκρουση. Οι συγγενείς της σεβάστηκαν την επιθυμία της για αποτέφρωση -δεν υπάρχει τάφος.
Πηγές: Elena Siampou
http://www.codex99.com/photography/43.html
 
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ