Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Αρθρογραφία και Δράσεις » Η Εθελοντική Ομάδα ”ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε εκδήλωση με θέμα την Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Η Εθελοντική Ομάδα ”ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε εκδήλωση με θέμα την Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η εθελοντική ομάδα ”ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ” νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την κ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Σύμβουλο του Δημάρχου Ρόδου, για την τιμή να την προσκαλέσει στην εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε με θέμα την Παροχή Πρώτων Βοηθειών. 
Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία η εθελοντική ομάδα ”ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ” ενημερώνει πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού σε καταστάσεις που σχετίζονται με: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών σε επείγουσες καταστάσεις καθώς επίσης και την σωστή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…
…πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Ρόδου

                 εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μια ξεχωριστή εκπαίδευση, σε μια καταπληκτική αίθουσα και με απίστευτους μαθητές/τριες.

Λαμβάνοντας μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις βλέπουμε μια νεολαία ξεχωριστή, παιδιά ιδιαίτερα ευφυή που διψάνε να μάθουν δεξιότητες διαφορετικές, δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που είχαμε απέναντί μας ένα τόσο εξαιρετικό ακροατήριο.
Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή που επέδειξαν. 
Κάτι που μας γεμίζει με ακόμη περισσότερη δύναμη ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τόσο σημαντικών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
Η ενημέρωση κάλυψε όλο το φάσμα των απειλητικών καταστάσεων που ο πολίτης ή ο εργαζόμενος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ανά πάσα στιγμή.
Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ήταν η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των δεξιοτήτων αντιμετώπισης της πνιγμονής
τόσο των ενήλικων, όσο και των παιδιών αλλά και των βρεφών.
Θέση Ασφάλειας…
Τέλος, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης των επιληπτικών κρίσεων, της αιμορραγίας, διαφόρων τραυματισμών καθώς και της σωστής χρήσης τουρνικέτ.
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ