Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Η αυτοκτονία στις ΗΠΑ είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα 10 έως 34 ετών

Η αυτοκτονία στις ΗΠΑ είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα 10 έως 34 ετών

Το ποσοστό αυτοκτονιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4% μεταξύ 2020 και 2021 έπειτα από πτώση δύο ετών.

ΑΤΛΑΝΤΑ – Το ποσοστό αυτοκτονιών στη χώρα αυξήθηκε κατά 4% μεταξύ 2020 και 2021, έπειτα από δύο χρόνια μείωσης, και η αυτοκτονία είναι πλέον η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα άτομα ηλικίας 10 έως 34 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η αύξηση αυτή συνέπεσε με το δεύτερο έτος της πανδημίας του κοροναϊού και την παρατεταμένη επιδημία υπερβολικής δόσης οπιοειδών, αν και οι λόγοι πίσω από την άνοδο είναι σύνθετοι και πολύπλευροι.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ Vivek Murthy εξέδωσε συμβουλευτική για μια “κρίση ψυχικής υγείας των νέων”, προειδοποιώντας: “Ακόμη και πριν από την πανδημία, ένας ανησυχητικός αριθμός νέων ανθρώπων πάλευε με αισθήματα αδυναμίας, κατάθλιψης και σκέψεις αυτοκτονίας – και τα ποσοστά έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία”.

Ανάμεσα στα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε: “Η υγεία είναι πολύ επικίνδυνη: Μιλάνε για το ότι θέλουν να πεθάνουν, κοιμούνται πολύ λίγο ή πολύ και εμφανίζουν ακραίες εναλλαγές στη διάθεση. Οι ειδικοί συνιστούν να μην αφήνουν τα άτομα που βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις μόνα τους, να απομακρύνουν τα όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε απόπειρες αυτοκτονίας και να επικοινωνούν με τη Γραμμή Ζωής για την Αυτοκτονία και την Κρίση 988.

Οι εν λόγω γραμμές ζωής και η επαγγελματική θεραπεία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, οπότε υπάρχουν λόγοι για ελπίδα, δήλωσε η Julie Goldstein Grumet, διευθύντρια του Zero Suicide Institute στο μη κερδοσκοπικό Education Development Center. Η ανοιχτή και άμεση συζήτηση για την αυτοκτονία, πρόσθεσε η ίδια, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στίγματος που τη συνοδεύει και να φτάσει η βοήθεια στους ανθρώπους που τη χρειάζονται.

“Αν μπορούμε να το εξουδετερώσουμε”, είπε για το στίγμα, “τότε επιτρέπει στους ανθρώπους να βγουν μπροστά, να βρουν βοήθεια και να ξέρουν ότι οι άνθρωποι νοιάζονται γι’ αυτούς”.

Η Caitlin Corsetti Luscre από το Dunwoody τόνισε τη σημασία της συμπόνιας. Ο 34χρονος αδελφός της, Γκόρντον, πέθανε από αυτοκτονία στις 2 Δεκεμβρίου, αφού πάλευε για χρόνια με την κατάθλιψη. Ο Γκόρντον ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πρόληψης των αυτοκτονιών.

“Πρέπει απλώς να φερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον, ειδικά στις μέρες μας. Η ζωή είναι δύσκολη. Και για τους ανθρώπους που αγωνίζονται, η ζωή είναι απείρως δυσκολότερη”, δήλωσε. “Ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά τι περνάει κάποιος”.

Jeremy Redmon

©2022 The Atlanta Journal-Constitution.

Πηγή: https://www.ems1.com/suicide/articles/cdc-suicide-is-second-leading-cause-of-death-for-people-10-to-34-ozEOelXE9iKJymc7/

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ