Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Η Αδράνεια Της Θετικής Σκέψης

Η Αδράνεια Της Θετικής Σκέψης

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα θετικών ανθρώπων που αποτυγχάνουν επανειλημμένα και ατελείωτα παραδείγματα επιτυχίας ανθρώπων με αρνητικό μυαλό ενάντια σε αυτό που φαίνεται να είναι ανυπέρβλητες πιθανότητες.

Θα πρέπει να επανεξετάσουμε σοβαρά την ευρέως διαδεδομένη επιστημική αιτιολόγηση της εγγενούς αξίας της θετικής έναντι της αρνητικής σκέψης.

Η θετικότητα και η αρνητικότητα είναι κοινωνικές κατασκευές που προκύπτουν από τις παρανοήσεις μας για τη φύση ενός δυϊστικού κόσμου.

Σε ατομική βάση, η θετικότητα και η αρνητικότητα πηγάζουν από τη συμβολή των θεολογικών, φιλοσοφικών και ιδεολογικών προοπτικών μας. Όλες οι προοπτικές είναι τότε σημεία σε ένα θετικό-αρνητικό συνεχές χωρίς χώρο για μια απολύτως θετική ή αρνητική προοπτική. Αυτό που θεωρείται θετικό από ορισμένους μπορεί συνεπώς να θεωρηθεί αρνητικό από άλλους, αναιρώντας την αξία της συμβουλής «μείνετε θετικοί».

Η θετική νοοτροπία ενός παίκτη δεν θα αλλάξει τις πιθανότητες. Οι απαντήσεις που αναζητούμε βρίσκονται στα δεδομένα. Σηκωθείτε κάθε μέρα και καθαρίστε το σύνολο δεδομένων σας και, στη συνέχεια, γίνετε ό, τι χρειάζεται για να πετύχετε ή να επιβιώσετε.

Η αδιάλλακτη θετικότητα είναι παρόμοια μόνο με τη μαντεία. Μια υγιής νοοτροπία είναι αυτή που μπορεί να παρακάμψει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων χωρίς να υποκύψει. Το να μάθει κανείς να βάζει το συναισθηματικό του πανί σε οποιοδήποτε είδος ανέμου, αντί να εύχεται ο άνεμος να αλλάξει, μπορεί να είναι συνετή συμβουλή.

Κάθε κατάσταση του νου κενή δράσης που μετατρέπει τις ιδέες σε πραγματικότητα είναι μια παθητική κατάσταση ή κατάσταση αδράνειας. Η νοοτροπία μπορεί να είναι στοχαστική ή ενεργή. Μια ενεργή κατάσταση του νου είναι μια εφήμερη ευκαιρία μεταμόρφωσης που πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναληφθεί.

Συγγραφέας: Marvin H.

Πηγή: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7093984904840908800?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ