Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα ”Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Απινιδωτή” πραγματοποιήθηκε στο 15ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα ”Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Απινιδωτή” πραγματοποιήθηκε στο 15ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Το 15ο Νηπιαγωγείο Ρόδου σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Κοσκινού, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, συνδιοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη με την αρωγή των Διασωστών Ρόδου.

Η εκπαιδευτική ομάδα των Διασωστών Ρόδου τόνισε  τη σημασία της  αντιμετώπισης μίας επείγουσας ιατρικής κατάστασης από τους παρευρισκόμενους, ώστε να να εξασφαλιστεί στον ασθενή πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει το εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι υπέροχες εκπαιδευόμενες δασκάλες συμμετείχαν τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική εκπαίδευση, ακολουθώντας όλα τα βήματα που απαιτούνται ώστε να γνωρίζουν τι θα πρέπει  να κάνουν σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.

 Αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι προσέγγισης και ασφάλειας του ατόμου που προσεγγίζει την σκηνή καθώς και η αναγνώριση του πάσχοντα που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Σημαντικές οι πληροφορίες και η εκπαίδευση, πρακτική και θεωρητική, σχετικά με την πνιγμονή βρέφους και την θέση ασφάλειας.
Έχουμε την πεποίθηση ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλετε από όλους, εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές, θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων στο χώρο του συμβάντος και θα σώσει ζωές.
Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που είχαμε απέναντί μας τόσο εξαιρετικούς εκπαιδευόμενους.
Εκ μέρους του ΔΣ
Πρόεδρος
Παναγιώτης Σπανός
Γραμματέας
Ιφιγένεια Βασιλείου