Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Κ.Α.Ρ.Π.Α) Στο Γυμνάσιο Καλυθιών

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Κ.Α.Ρ.Π.Α) Στο Γυμνάσιο Καλυθιών

Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (Κ.Α.Ρ.Π.Α.) και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τους Διασώστες Ρόδου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Καλυθιών.

Οι συμμετέχοντες μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε βασικές δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

 

 

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών μαθητών και δασκάλων για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

 

 

 

Το σεμινάριο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του σχολείου, σε συνεννόηση με το Διευθυντή κύριο Θωμά Σολδάτο,  τον υποδιευθυντή κ.  Παναγιώτη Σαράντη που ενίσχυσε και διευκόλυνε την πρωτοβουλία, με παράλληλη συνεργασία των εκπαιδευτικών κ.κ. Εύας Μπατσαράς και Καλλιόπης Κασταμούλα, τους οποίους ευχαριστούμε για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

 

 

Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά ότι: η πρόληψη και η έγκαιρη επέμβαση και παροχή πρώτης βοήθειας, όταν υπάρχει η κατάλληλη γνώση, μπορούν να σώσουν ζωές. Κι αυτές οι ζωές είναι οι ζωές όλων μας!

 

Η εκπαιδευτική ομάδα των Διασωστών Ρόδου αποτελούταν από τους παρακάτω εκπαιδευτές:

Παναγιώτη Πότσου

Χρήστο Πούγιο

Αικατερίνη Τριπολίτη Πότσου

Αγγελική Γκινάκη

Παναγιώτη Σπανό

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Βασίλης Σωτρίλλης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ