Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαιδευτικές Δράσεις των Διασωστών Ρόδου με Θέμα ”Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες” σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου

Εκπαιδευτικές Δράσεις των Διασωστών Ρόδου με Θέμα ”Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες” σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις, κατά τον μήνα Απρίλιο, με θέμα ΄΄Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες΄΄ στα Δημοτικά Σχολεία Πυλώνας, Μαλώνας, Γενναδίου καθώς και στο 2ο Δημοτικό Ιάλυσου.

Η αρχή έγινε την 1η Απριλίου με το 2ο Δημοτικό Ιάλυσου  και ακολούθησαν στις 9 Απριλίου το Δημοτικό Πυλώνας, στις 15 Απριλίου το Δημοτικό Μαλώνας και στις 22 Απριλίου το Δημοτικό Γενναδίου.

 

 

Οι  υπέροχοι μικροί εκπαιδευόμενοι , επέδειξαν ενδιαφέρον και ισχυρή βούληση να αφομοιώσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

 

Με την γόνιμη συμμετοχή που επέδειξαν, διδάχθηκαν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε κάθε περιστατικό αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και πνιγμονής. 

Σκοπός αυτών των εκπαιδεύσεων είναι η καλλιέργεια των παιδιών μας….Γιατί, 
“Καλλιεργώ” σημαίνει εκπαιδεύω και ανατρέφω.
Ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας των παιδιών σας… Η ανατροφή τους  είναι το πιο σημαντικό έργο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.
Καλλιεργείστε στα παιδιά σας  πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την ασφάλεια τους και του διπλανού τους.
Όσο καλύτερα ενημερωμένο και  προετοιμασμένο είναι τόσο λιγότερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του.
Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις προσκλήσεις και την φιλοξενία που παρείχαν στους εκπαιδευτές της ομάδας.
Πάντα στην διάθεσή σας.
Εκ μέρους του ΔΣ
Πρόεδρος
Παναγιώτης Σπανός
Γραμματέας
Ιφιγένεια Βασιλείου
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ