Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση Πολιτών Της Κοινότητας Μασάρων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Εκπαίδευση Πολιτών Της Κοινότητας Μασάρων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

“Η φιλοσοφία της παροχής βοήθειας στον πάσχοντα, ανέκαθεν αποτελούσε σύνθεση πνευματικών, ηθικών, ανθρωπιστικών, και κοινωνικών αξιών. Κατά την παροχή βοήθειας μεταβιβάζεται γνήσιο ενδιαφέρον, σεβασμός και φροντίδα προς τον πάσχοντα, ως μοναδικού προσώπου. “

 

 

Με γνώμονα το σεβασμό στην πρωταρχική αξία της ζωής και με μοναδικό κίνητρο την επιθυμία προσφοράς στον συνάνθρωπο, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, πολίτες της κοινότητας Μασάρων εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα διαθέτει η κοινότητα.

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή καθώς καθημερινά στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο,  όλοι οι πολίτες  μπορεί να συναντήσουν επείγουσες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη ζωή ενός ανθρώπου.

 

 

Το κακό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και να αφορά οποιονδήποτε.   Τότε ακριβώς χρειάζονται οι γνώσεις και οι πρακτικές δεξιότητες για να προσφερθεί στο θύμα ποιοτική και σωστή φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες.

 

 

Δεξιότητες όπως αναγνώριση και αντιμετώπιση μίας καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής σε ενήλικα, παιδί και βρέφος, τοποθέτηση πάσχοντα σε θέση ασφάλειας.

 

 

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον πάτερ Χρυσόστομο Παπαλέξη, τον κ. Νικόλαο Σπανό, τους κατοίκους της κοινότητας Μασάρων για την πρόσκληση, την φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

 

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ