Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Εκπαίδευση Πολιτών της Κοινότητας Λινδίων στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής από τους Διασώστες Ρόδου

Εκπαίδευση Πολιτών της Κοινότητας Λινδίων στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής από τους Διασώστες Ρόδου

Με την ευκαιρία της δωρεάς 3 απινιδωτών στην δημοτική κοινότητα Λινδίων, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε κατοίκους της κοινότητας.

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για την νομοθεσία, την ασφαλή προσέγγιση στον τόπο του συμβάντος και διδάχθηκαν τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγνώριση και αντιμετώπιση συμβάντων καρδιακής ανακοπής και πνιγμονής τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και βρέφη.

 

 

Επίσης στην χρησιμοποίηση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή καθώς και στην τοποθέτηση σε θέση ασφάλειας ασθενούς ο οποίος αναπνέει.

 

 

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν ιδιαίτερη τιμή για την πρόσκληση και την συμμετοχή σε ένα σεμινάριο που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της παροχής βασικής υποστήριξης της ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου.

 

 

 

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Λίνδου κ. Αλέξανδρο Μυλωνά, στους δασκάλους καθώς επίσης και στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Νεολαίας Λίνδου και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι αφορά την ασφάλεια της υγείας των κατοίκων της κοινότητας.

Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ